Το οικοδόμημα καταρρέει και σεις μιλάτε για το σταυρό που κουβαλάτε κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας;


Ο Καλλικράτης, το Μνημόνιο, η καταστροφική οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης είναι απαγορευμένες λέξεις για τους διοικούντες του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι μιλάνε για τον σταυρό που κουβαλάνε εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που έχει επέλθει στην Αυτοδιοίκηση, αλλά κριτική στις πολιτικές που οδήγησαν την κατάσταση εδώ, για μια ακόμη φορά, δεν εκστομίστηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για πολλοστή φορά υπό το βάρος του απλήρωτου προσωπικού.

Οι διοικούντες του Δήμου, περιορίστηκαν στην παράθεση οικονομικών στοιχείων (μείωση των τακτικών εσόδων κατά 65%, μείωση των εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη), αλλά σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μέχρι τώρα δεν έχουν παρουσιάσει.

Περιορίστηκαν στο να χορηγήσουν ασπιρίνη στους τακτικούς υπαλλήλους του Δήμου(1,5μήνα απλήρωτοι), λέγοντάς τους ότι θα πληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, ενώ σε ότι αφορά τους υπηρετούντες στα νομικά πρόσωπα (από 8 έως 14 μήνες απλήρωτοι) θα γίνει προσπάθεια να πληρωθούν ένα μέρος των δεδουλευμένων μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, για το οποίο εγκρίθηκε ποσό 40.000€, από τα οποία τα 30.000€ θα πληρωθούν ΙΚΑ και Εφορία και τα 10.000€ θα πρέπει να τα μοιραστούν οι 14 εργαζόμενες, οι οποίες είναι 8 μήνες απλήρωτες. Έσπευσαν δε, να χρυσώσουν το χάπι δεσμευόμενοι ότι θα δοθούν άμεσα και άλλα χρήματα.

Η τακτική των διοικούντων αποδεικνύει καταφανώς ότι οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου είναι τα «αποπαίδια» του Δήμου. Αποδεικνύει επίσης καταφανώς την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για την τύχη τους από δω και στο εξής.

Και ενώ το οικοδόμημα καταρρέει και το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση για την Αυτοδιοίκηση, έχει οδηγήσει τους αιρετούς σε ασκούντες διοίκηση της κεντρικής εξουσίας, δεν υπάρχει η τόλμη της παραδοχής της αποτυχίας.

Η Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε γνώριζε το τοπίο στο οποίο θα έπρεπε να ασκήσει διοίκηση, αλλά παρ όλα αυτά, ανέλαβε και δεσμεύτηκε έναντι των δημοτών που την εξέλεξαν ότι θα προασπίζει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, θα υλοποιήσει πρόγραμμα εξυγίανσης του Δήμου, θα διατηρήσει τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, θα ασκήσει Αυτοδιοίκηση.

Έναντι αυτής της ευθύνης η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου είναι:

  • έχουμε σχέδιο, αλλά δεν μπορούμε να το εκθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

  • έχουμε όραμα αλλά δεν θέλουμε να το μοιραστούμε με τους πολίτες

  • θέλουμε να διοικήσουμε, αλλά δεν θέλουμε να σπάσουμε αυγά

Ο Δήμος Καρδίτσας όμως απαιτεί μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή με σχέδιο και όραμα, απαιτεί δημοκρατική διοίκηση, απαιτεί μια σοβαρή προσέγγιση για την επίλυση των προβλημάτων του και πλέον δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Τόσο η υπομονή όσο και οι δυνατότητες των πολιτών εξαντλούνται την ίδια ώρα που το μέλλον του Δήμου μας υποθηκεύεται. Είναι ανάγκη λοιπόν για άμεσες λύσεις. Είναι ανάγκη να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Προηγούμενο άρθρο «Ποντικοί» εισέβαλαν σε σπίτι από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα
Επόμενο άρθρο Η Ασ. Σκόνδρα καυτηριάζει απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης