Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει το σημερινό ακυβέρνητο καράβι


«Όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ για μια νέα εθνική ενότητα», ζήτησε από τους συγκεντρωμένους Καρδιτσιώτες ο Υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βαιόπουλος στην κεντρική του ομιλία χθες το βράδυ στην πλατεία Λάππα. Ο κ. Βαιόπουλος, αφού άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας τα παρακάτω:

«Εδώ στην πλατεία Λάππα, σε μια συγκέντρωση νίκης, σε μια συγκέντρωση ελπίδας, σε μια συγκέντρωση που σηματοδοτεί το αύριο. Σήμερα, από την πλατεία Λάππα η Καρδίτσα λέει: πάμε μπροστά όλοι μαζί, αλλάζουμε σελίδα, χτίζουμε το αύριο, ζούμε την ελπίδα. Γνωρίζω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Ξέρουμε όλοι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο. Ο Γ. Παπανδρέου, εμείς στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε πάθος για την Ελλάδα. Σήμερα ήρθε η ώρα να σημάνουμε εγερτήριο. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Απέναντι σε μια ηγεσία που δεν σεβάστηκε τίποτα, απέναντι σε μια πολιτική που τα γκρέμισε όλα, δεσμευόμαστε για μια ηγεσία αξιών, δεσμευόμαστε ότι θα βάλουμε την χώρα σε πορεία δημιουργίας και προόδου. Ο Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, έχει όραμα και σχέδιο. Σχέδιο ρεαλιστικό και όραμα εφικτό. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ θα αντιστρέψουμε την σημερινή εικόνα, μια εικόνα απαξίωσης της πολιτικής, μια εικόνα παραίτησης από τα κοινά, θα μετατρέψουμε την αγωνία της επιβίωσης σε ελπίδα για το αύριο. Ο πρόεδρος του κινήματος Γ. Παπανδρέου έχει την θέληση, εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω. Το ΠΑΣΟΚ έχει όραμα-έχει στόχους-έχει πρόγραμμα. Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε και μπορούμε. Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα χώρα της προκοπής, της ελπίδας, της ανανέωσης, της προόδου, του πολιτισμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, να κάνουμε την Ελλάδα χώρα πρόνοιας. Ο Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει το σημερινό ακυβέρνητο καράβι. Στις εκλογές της Κυριακής συγκρούονται δύο τελείως διαφορετικές επιλογές, δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας. Η απερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. πιστεύει ότι τον πλούτο και την εξουσία τη δικαιούνται οι λίγοι και οι ισχυροί. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε κάποιους Έλληνες, αλλά στους Έλληνες. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα έχει και τους ανθρώπους και τον πλούτο για να πάει μπροστά.

Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύεται ότι :

– θα αγκαλιάσει τον Έλληνα της Περιφέρειας  της πρωτογενούς παραγωγής με:

–  Αναπτυξιακά έργα, όπως το ολοκληρωμένο σχέδιο άρδευσης για τη Θεσσαλία.

– Ισχυρές συλλογικές συνεταιριστικές δομές που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα δώσουν πρόσθετη αξία στα αγροτικά προϊόντα.

– Βασική σύνταξη στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο και 950 ευρώ για το ζευγάρι των συνταξιούχων του ΟΓΑ.

– Για σύνταξη μετά από 37 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, σύνταξη στα 60.

– Για έλεγχο των καρτέλ και μητρώο εμπόρων.

– Για νέο σύγχρονο ΕΛΓΑ που θα έχει τη δυνατότητα κάλυψης απώλειας εισοδήματος σε προϊόντα τα οποία θα είναι ζημιωγόνα για τον παραγωγό.

– Για να μειωθεί η διαφορά από το χωράφι στο ράφι με τη δυνατότητα εμπορίας των προϊόντων μέσα από συλλογικές μορφές, μέσα από ένα νέο μοντέλο συνεταιριστικής πολιτική.

– Για αύξηση επιστροφή τους ΦΠΑ

– Για δίκτυα  διακίνησης και διαδικασίες πιστοποίησης που θα γίνουν προστιθέμενη αξία στα διατροφικά προϊόντα.

– Αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ και διαφάνεια στην διαχείριση των δικαιωμάτων.

– Διαφάνεια στο εθνικό απόθεμα.

– Μείωση του κόστους των ζωοτροφών, χωρίς παράνομες ελληνοποιήσεις, ρύθμιση των χρεών.

– Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Στο ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε για μια άλλη πολιτική που αφορά στην παιδεία.

Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μια δωρεάν δημόσια Παιδεία για όλους.

Να κάνουμε το σχολείο καινοτόμο και τεχνολογικά σύγχρονο.

  • – Να πάψουν οι νέοι μας να είναι συλλέκτες πτυχιακών τίτλων που δεν τους εξασφαλίζουν ούτε οικονομική ούτε κοινωνική ανέλιξη.
  • – Για ένα εξεταστικό σύστημα που δεν θα φυλακίζει τους νέους στα σχολεία. Δεν θα οδηγεί στην παπαγαλία, αλλά θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τα ταλέντα.
  • – Για σχολεία που θα δίνουν τη χαρά της μέθεξης στον πολιτισμό και τη δυνατότητα της συμμετοχής των παιδιών μας στον αθλητισμό.
  • – Για εκπαιδευτικούς καλοπληρωμένους και κοινωνικά καταξιωμένους. Να ξαναδώσουμε στον δάσκαλο τον ρόλο που του αρμόζει.
  • – Για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης. Για την πράσινη ανάπτυξη μια ανάπτυξη που μπορεί να βρει απόλυτη εφαρμογή στο νομό μας. Το νομό των τεσσάρων λιμνών. Το νομό που έχει αναξιοποίητο το φυσικό του πλούτο και τα ιστορικά του στοιχεία. Με νέες ενεργειακές μορφές ανάπτυξης, όπως τα φωτοβολταϊκά και πάνω απ΄ όλα με αξιοποίηση του ορεινού όγκου. Ο πρωτογενής τομέας στον εύφορο κάμπο, σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη των Θεσσαλικών Αγράφων μπορούν από μόνα τους να καταστήσουν την Καρδίτσα οικονομικό πρωταγωνιστή του αύριο, μπορούν να ξαναζωντανέψουν την Καρδίτσα που τόσο αγαπάμε. Στο ΠΑΣΟΚ το ξέρουμε αυτό, έχουμε την θέληση, έχουμε την πολιτική βούληση, δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε.
  • – Ο Γ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι κάθε Έλληνας του μόχθου έχει έναν διακαή πόθο: Τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Μια αναδιανομή που μπορεί να γίνει μέσα από το φορολογικό σύστημα, με τη θέσπιση εκείνων των νόμων που θα διασφαλίζουν ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος δικαίου. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούμε υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, ανθρώπινο ΕΣΥ που θα φροντίζει και θα σέβεται τον άρρωστο. Στο ΠΑΣΟΚ δεσμευόμαστε για ένα δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που θα δίνει σιγουριά στον εργαζόμενο. Θέλουμε ο Έλληνας φορολογούμενος να ξέρει ότι οι φόροι που δίνει πιάνουν τόπο. Στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε να πληρώνει ο καθένας αυτά που του αναλογούν. Να μην φορολογούνται πάντα οι ίδιοι, οι γνωστοί μεσαίοι και μικροί, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Ο Γ. Παπανδρέου δεσμεύεται, το ΠΑΣΟΚ  ανοικοδομήσουν ένα κράτος που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών, δίπλα στους πολίτες και όχι ενάντια στους πολίτες. Ένα κράτος δικαίου οραματιζόμαστε. Οραματιζόμαστε το αυτονόητο. Να δώσουμε τέλος στο καθεστώς της αυθαιρεσίας, της ανομίας, της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Να μην κλείνει η Βουλή για να καλύψει σκάνδαλα. Ο Γ. Παπανδρέου έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν χρωστάει σε κανέναν. Όλα στη φόρα. Το εννοεί. Σήμερα ο ελληνικός λαός αυτό το ξέρει. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε τη θέληση, έχουμε την πολιτική βούληση, την πολιτική πυγμή να χτίσουμε μια δυνατή οικονομία. Με πέντε νομοσχέδια που στοχεύουν στην ανάταξη της οικονομίας.

– Αυξήσεις μισθών που καλύπτουν τον πληθωρισμό.

– Αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες.

– Κανένα φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

– Αντικατάσταση του ΕΤΑΚ.

– Προστασία της μικρής ιδιοκτησίας στο φόρο κληρονομιάς και γονικών παροχών.

– Πάγωμα τιμολογίων ΔΕΚΟ για έναν χρόνο.

– Τέλος στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

– Αναβάθμιση επιτροπής ανταγωνισμού στη μάχη εναντίον των καρτέλ.

– Απαλλαγή οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

– Πάγωμα για έναν χρόνο των δανειακών υποχρεώσεων όσων επιχειρήσεων είναι σε κρίση.

– Ρευστότητα στην αγορά μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

– Αναχρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

– Αλλαγή του Τειρεσία.

– Σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

– Υπηρεσίες μιας στάσης για απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων.

– Αύξηση του επιδόματος ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού.

Τέλος στους κομματικούς εκβιασμούς με τα stage στο δημόσιο.

  • – Κίνητρα πρόσληψης νέων, με επιδοτούμενες ασφαλιστικές εισφορές επί 4ετίας.
  • – Χωρίς καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων.
  • – Με προγράμματα κοινωνικής εργασίας στους μακροχρόνιους άνεργους, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους, στις μονογονεϊκές οικογένειες.
  • – Με δικαίωμα σύνταξης 550 ευρώ στις νοικοκυρές.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί Καρδιτσιώτες, τώρα είναι η ώρα να πάμε μπροστά απέναντι στη μιζέρια και τις πελατειακές εξαρτήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να κινητοποιήσουμε τη μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Ο Γιώργος Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύεται για μια νέα εθνική ενότητα. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε. Στο ΠΑΣΟΚ θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλους όσους έχουν να προσφέρουν για το καλό όλων. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε βαθύ σεβασμό για τις γενιές των Ελλήνων που θα έρθουν, όταν εμείς θα έχουμε φύγει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας. Για την Ελλάδα του αύριο. Όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

Προηγούμενο άρθρο Η αγάπη του κόσμου διαβατήριο νίκης για τον Κώστα Καρδαρά
Επόμενο άρθρο Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας την παρακμή