Το ΠΕΠ Θεσσαλίας ενημερώνει τους φοιτητές


Ημερίδες για τα αποτελέσματα του Γ ΚΠΣ στη  Θεσσαλία  σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή συνεχίζει τις δράσεις δημοσιότητας που στόχο έχουν την προβολή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ)  Θεσσαλίας στο ευρύ κοινό και την ανάδειξη της  συμβολής  του στην καθημερινή ζωή όλων των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, διοργάνωσε 4 ενημερωτικές ημερίδες  σε τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατά σειρά σε Βόλο, Τρίκαλα,  Λάρισα και  Καρδίτσα.

Στο πλαίσιο των ημερίδων οι φοιτητές  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα  αποτελέσματα του Γ ΚΠΣ στη Θεσσαλία καθώς και για το νέο, Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ 2007- 2013, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας και να συζητήσουν με  στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής. Στους φοιτητές μοιράστηκε τέλος ενημερωτικό έντυπο υλικό καθώς και αναμνηστικά δώρα. Οι ημερίδες διοργανώθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο (μεταπτυχιακό τμήμα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης), στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, στο ΤΕΙ Λάρισας (Τμήμα διοίκησης και διαχείρισης έργων) και στο ΤΕΙ Καρδίτσας (Τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ξύλου-επίπλου). Άψογη ήταν η συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό των Ιδρυμάτων, ενώ η θετική ανταπόκριση των φοιτητών, δημιουργεί προϋποθέσεις για συνέχιση της συνεργασίας και στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι το Γ ΠΕΠ Θεσσαλίας ολοκληρώνεται στις 31-12-2008 με μεγάλη επιτυχία αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται  σταθερά σε κορυφαίες θέσεις μεταξύ όλων των προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ στη χώρα. Η απορροφητικότητα του προγράμματος σήμερα αγγίζει το 98% των διαθέσιμων πόρων. Το Γ ΠΕΠ  Θεσσαλίας χρηματοδότησε 1300 περίπου έργα και δράσεις που έδωσαν τη δυνατότητα σε όλη την περιφέρεια να αποκτήσει σύγχρονες βασικές υποδομές, να γίνει πιο ανταγωνιστική, να τονώσει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, να επενδύσει στο περιβάλλον, να προωθήσει τον πολιτισμό και την παιδεία, να αποκτήσει  μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα έργα του Γ ΚΠΣ,  αφορούν όλους τους Θεσσαλούς, όπου κι αν κατοικούν, με ό,τι κι αν ασχολούνται.

Παράλληλα με τις αυξημένες απαιτήσεις για το ομαλό κλείσιμο του Γ ΠΕΠ, η Θεσσαλία έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος που καλύπτει χρονικά το διάστημα 2007-2013, του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, η  Θεσσαλία θα διαχειριστεί 604 εκατομμύρια ευρώ μέσω του νέου ΠΕΠ. Συνολικά, περισσότερα από 1,8 δις ευρώ θα εισρεύσουν στη Χωρική Ενότητα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου για έργα και δράσεις που αφορούν 3 άξονες προτεραιότητας: τις υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας, την αειφόρο ανάπτυξη και ποιότητα ζωής και τέλος την ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα. Μια ακόμη μεγάλη πρόκληση, που η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει προετοιμασμένη να κερδίσει, με  αξιόπιστο σχεδιασμό, καλή συνεργασία και πολλή δουλειά.

Προηγούμενο άρθρο Ένταξη των τσιγγάνων στην κοινωνία
Επόμενο άρθρο K.E. Στρατονομίας: «Aνοιχτά στρατόπεδα»