Ειδήσεις

Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στη Λάρισα


Στις 19 Μαϊου, Πέμπτη, 9 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» θέατρο Λάρισας, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει την πολύ ωραία κωμωδία «Του χωριού το Κοινοβούλιο», του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα βραβευμένου με Α΄ Πανελλήνιο βραβείο θεάτρου, τιμημένου με διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και μουσική και τραγούδια του γνωστού και καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος συνεργάστηκε τιμητικά, αφού πρώτα είδε την παράσταση, γέλασε με την ψυχή του και εκφράστηκε με πολύ επαινετικά λόγια.

Περιεχόμενο: Η κωμωδία περιέχει στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας, χωρίς ακρότητες, και ηθογραφικά. Οι σκηνές διαδραματίζονται στο καφενείο του χωριού που είναι κατά κάποιο τρόπο το μικρό «Κοινοβούλιο» του χωριού. Στο καφενείο ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τα προβλήματα και να τα συζητήσει με τον Πρόεδρο, Δήμαρχο, Δάσκαλο, Αγροτικό Γιατρό, Αγροφύλακα, τους συγχωριανούς του. Σκορπά άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες και δημιουργεί μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τα ηθογραφικά στοιχεία της κωμωδίας προβάλλουν και τιμούν τη λαϊκή μας παράδοση.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και είναι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Οι θεατές αντί για εισιτήριο φέρνουν τρόφιμα, φάρμακα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες της Λάρισας.

Η παράσταση αυτή είναι η δεύτερη του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας που δίνεται για τον ίδιο κοινωνικό σκοπό, αφού, πριν από ένα μήνα, 14-4-2016, δόθηκε παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας με  μεγάλη επιτυχία.

Προσκαλούνται οι Καρδιτσιώτες της Λάρισας να τιμήσουν με την παρουσία τους την παράσταση και να ενημερώσουν σχετικά τους δικούς τους ανθρώπους.

Σήμερα, Τρίτη, 17-5-2016, στις 9 και 30 π.μ. η εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ», της ΕΡΤ1, φιλοξενεί τον Δημήτρη Ρήτα, για να τον τιμήσει για την τεράστια πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του και του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, τιμώντας συγχρόνως και διαφημίζοντας την Καρδίτσα παντού.

Οι Δήμοι και οι Εκπλιτιστικοί Σύλλογοι που ενδιαφέρονται να δουν την υπέροχη αυτή κωμωδία, μπορούν να απευθύνονται στον Δημήτρη Ρήτα, 6976074465, 2441072720, 26757 και e-mail:ap.ritas@yahoo.gr

 

                        Ο Διευθυντής του Θεάτρου

                                Δημήτρης Απ. Ρήτας

Προηγούμενο άρθρο Π. Ραγιάς : Θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα παιδιά της Ρεντίνας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή