Ειδήσεις

Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στην Αθήνα


Στις 6-9-2019, Παρασκευή, 8 και 30 μ.μ., στην τρίτη μαρίνα Γλυφάδας, στην Αθήνα, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας θα παρουσιάσει την κλασική κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;»,  με θέμα τα αιτήματα (ρουσφέτια) που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό, έργο που παίζεται χρόνια, ζητιέται πολύ από Δήμους, Συλλόγους κλπ και ως τώρα  παρουσιάστηκε σε 408 πόλεις, χωριά, Σχολεία, Ιδρύματα, φυλακές, ΚΑΠΗ, γηροκομεία, στρατόπεδα, τσιγγάνικους οικισμούς και κοινωνικά παντοπωλεία, αξιοθαύμαστο και σπάνιο πολιτιστικό επίτευγμα για νεοελληνική κωμωδία από ένα επαρχιακό θέατρο.

Η παράσταση θα δοθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Φεστιβάλ Γλυφάδας, Σεπτέμβριος, 2019» του Δήμου Γλυφάδας, με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές. Γίνεται και συγκέντρωση τροφίμων κλπ για τις άπορες οικογένειες του Δήμου.

Οι συντελεστές: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας. Σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, Μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος σε στίχους Δημήτρη Ρήτα. Παίζουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Τζένη Μπακαρού, Βάιος Ρήτας, Δημήτρης Ρήτας κ. ά. Χορηγός αφισών-προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας (δίπλα από το νυχτερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας).

Οι συμπολίτες που έχουν δικούς τους ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα, να τους ενημερώσουν να πάνε να παρακολουθήσουν την παράσταση, να κάνουν Καρδιτσιώτικη κερκίδα, όπως γίνεται κάθε φορά που το Π.Θ. Κ. παίζει στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία γίνεται γνωστό ότι μπορεί κανείς να δει το τιμητικό αφιέρωμα στον συμπολίτη μας Δημήτρη Ρήτα από τη γνωστή δημοσιογράφο Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου διαχειρίστρια της σελίδας «Κίνηση ανεξάρτητη των πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη» που δημοσιεύθηκε 3-9-2019, στην ιστοσελίδα intown.post.com, μια συνέντευξη ενδιαφέρουσα και με φωτογραφίες του συμπολίτη καλλιτέχνη με τον πρ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, Μάικ Δουκάκη, Κρις Σπύρου, Απ. Καλδάρα, Χρ. Νικολόπουλο,  Πάριο, Δημ. Παπαμιχαήλ, Νίκο Ξανθόπουλο κ. ά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου με κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθρο Ο λαός να μιλήσει με την οργάνωση αγώνων