Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας


Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, στις 14-10-2014, Τρίτη, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου των Ιδρυμάτων της Θεσσαλίας κ. Ρίτσας Χαντζοπούλου, του Δ/ντή Νοσηλευτικής του ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας κ. Βασίλη Αχαρνιώτη και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος “Ιωάννης Φ. Κωστόπουλος» , πραγματοποίησε, δωρεάν, μία ωραία καλλιτεχνική εκδήλωση που περιελάμβανε θέατρο, τραγούδι και χορό, για τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρίες, που φιλοξενεί το ανωτέρω Ίδρυμα και για το προσωπικό του.

Παρουσίασε σκηνές από την κωμωδία «Του χωριού το Κοινοβούλιο», του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και τιμημένου με διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στην παράδοση και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική και τραγούδια του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.

Τα παιδιά του Ιδρύματος παρακολουθούσαν τους ηθοποιούς με μεγάλο ενδιαφέρον, συμμετείχαν στα θεατρικά δρώμενα, γελούσαν και χειροκροτούσαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης.

Μετά το θέατρο ακολούθησε το μουσικό και το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης. Ο Άγγελος Παλαπέλας, η Ρίτσα Πέτσα, ο Άρης Φαλιάγκας και ο Κώστας Νασιόπουλος, μέλη του συγκροτήματος «ΑΠΟΗΧΟΣ», που, εδώ και πολλά χρόνια, συνεργάζεται αρμονικά με το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, με τη μουσική και τα τραγούδια τους πρόσφεραν μοναδικές στιγμές χαράς. Τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν διάφορους χορούς μέσα σε μία γιορταστική ατμόσφαιρα.

«Μη μας ξεχάσετε, θέλουμε να ξαναέλθετε», είπε μία κοπελίτσα του Ιδρύματος στον Δημήτρη Απ. Ρήτα. Της υποσχέθηκε ότι θα ξαναπάνε. Χάρηκε πολύ. Πώς να αρνηθείς σ’ αυτά τα παιδιά;

Το ΚΕΠΕΠ στο τέλος της εκδήλωσης παρέθεσε πλούσιο «μπουφέ» για όλους.

Οι συντελεστές: Σωτήρης Μπακαρός, Αυγή Παπαδημητρίου, Ειρήνη Γεωργαντζοπούλου, Δημήτρης Ρήτας, Άγγελος Παλαπέλας, Ρίτσα Πέτσα, Άρης Φαλιάγκας και Κώστας Νασιόπουλος.

Ήταν μία ακόμη προσφορά του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας κατέταξε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στους φορείς που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα και εθελοντισμό, λόγω των εκατοντάδων, δωρεάν, παραστάσεων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το Θέατρο και την πόλη μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα Πρόεδρος των Μηχανικών της Καρδίτσας η Σταυρούλα Βαρελά
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 38χρονος να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ