Ειδήσεις

Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης


Στις 29-8-2019, Πέμπτη, 9 μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο Μητρόπολης Καρδίτσας, με ελεύθερη είσοδο, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας θα παρουσιάσει την υπέροχη κωμωδία: «Κυριε υπουργε, τι εγινε με το θεμα μ’;»

Περιεχόμενο: Είναι κωμωδία με στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας και στοιχεία ηθογραφικά. Έχει ως θέμα «τα ρουσφέτια» που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό. Σκορπά άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες. Αποτελείται από δύο σκηνές: Η πρώτη σκηνή διαδραματίζεται σε καφενείο του χωριού, όπου ο Υπουργός δέχεται τους φίλους και τους ψηφοφόρους του κι η δεύτερη σκηνή στην Αθήνα, στο Υπουργικό γραφείο.

Την εκδήλωση στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Αντιπεριφερειάρχης της Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Κατά την εκδήλωση θα τιμηθεί με τιμητική πλακέτα από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας ο Δημήτρης Ρήτας για την πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία και γιατί η ανωτέρω κωμωδία του παρουσιάστηκε σε 408 μεγάλες και μικρές πόλεις, σε ορεινά και πεδινά χωριά, σχολεία, ΚΑΠΗ, φυλακές, γηροκομεία, στρατόπεδα, τσιγγάνικους οικισμούς και κοινωνικά παντοπωλεία από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, γεγονός σπάνιο και αξιοθαύμαστο για νεοελληνικό έργο, παιγμένο από επαρχιακό θέατρο, διαφημίζοντας την Καρδίτσα σε όλη την Ελλάδα. Οι συντελεστές:

Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, Σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα

Μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, σε στίχους Δημήτρη Ρήτα

Παίζουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Τζένη Μπακαρού, Βάιος Ρήτας, Δημήτρης Ρήτας κ. ά.

Χορηγός αφισών-προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας

Στη συνέχεια η κωμωδία θα παιχθεί στη Γλυφάδα, στην Αθήνα κλπ.

 

Προηγούμενο άρθρο Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες στο Λαογραφικό, Σύλλογο Οξυάς
Επόμενο άρθρο Ολοκληρωμένη διαχείριση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών