Το Πευκόφυτο Καρδίτσας επισκέφθηκε το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής του Κ.Υ Μουζακίου


Το προληπτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, σε άτομα «υψηλού κινδύνου» (π.χ. υπέρβαροι, καπνιστές) αλλά και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας τους.
Ο παρεχόμενος έλεγχος περιλαμβάνει σπιρομέτρηση και οξυμετρία για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου αίματος για τον έλεγχο παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου. Τα αποτελέσματα, πέρα από την επί τόπου εκτίμησή τους μεταφέρονται μέσω λογισμικού τηλεϊατρικής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone και της εταιρείας health telematics Vidavo, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Εκεί ειδικοί ιατροί (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι) τα αξιολογούν και με τον ίδιο τρόπο αποστέλλεται πίσω η συμβουλευτική τους γνωμάτευση.
Η φορητότητα του εξοπλισμού του προγράμματος καθιστά δυνατό μια φορά το μήνα ομάδα επαγγελματιών υγείας του Κ.Υ. (ιατρός και επισκέπτρια υγείας) να επισκέπτεται κοινότητες του ορεινού όγκου του Νομού Καρδίτσας σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του προγράμματος οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών περιοχών. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν, πράγμα που δηλώνει την ανάγκη συνέχισης τέτοιων προγραμμάτων, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.

Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής σημαντική ήταν η βοήθεια του Αντιδημάρχου Μουζακίου κ. Κουτσογιάννη Ιωάννη και του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Πευκοφύτου κ. Χαλίλη Δημήτρη.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός, Κ.Υ. Μουζακίου.

Συνεργάτες: Βασιλού Ερμιόνη, Βάλλα Λένα και Γούλα Αλεξάνδρα, Επισκέπτριες Υγείας Κ.Υ. Μουζακίου.

Προηγούμενο άρθρο ΗΚαρδίτσα τίμησε την Αγία Αικατερίνη
Επόμενο άρθρο Παρουσιάζεται το βιβλίο του Χάρη Μωρίκη «Η λογοτεχνία στο ντιβάνι»