Ειδήσεις

Το πρόβλημα της ανεργίας και οι προτάσεις μας-Του Σωτήρη Κουλοκτσή, Υποψηφίου βουλευτή Καρδίτσας


Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία είναι το πρόβλημα της ανεργίας. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει έναν ή και περισσότερους ανέργους. Η ανεργία που ούτως ή άλλως αποτελεί σημαντικό πρόβλημα  είναι ακόμη μεγαλύτερη στους νέους ανθρώπους, στις γυναίκες και σε μειονεκτούσες κοινωνικές ομάδες. Η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση και καταλυτική. Δεν μπορεί να μιλάμε για αρραγή κοινωνικό ιστό και για ανάπτυξη, όταν η ανεργία είναι στα ύψη. Για το λόγο αυτό η Ν.Δ. έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα από την εφαρμογή του οποίουμπορούν να προκύψουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για το λόγο αυτό ως η επόμενη κυβέρνηση του τόπου:

  • Στηρίζουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές νέες δουλειές.
  • Δημιουργούμε 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.
  • Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας τους φόρους που πληρώνουν. Έτσι θα μπορούν και αυτές να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις.
  • Καθιερώνουμε ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων

Για τους νέους μας που φεύγουν στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας.

  • Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο από το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Αν η οικονομία αυξάνεται με 3%, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται με 6%. Και την επόμενη χρονιά με ρυθμό ανάπτυξης 4%, ο κατώτατος θα αυξηθεί και πάλι κατά 8%, κ.ο.κ. Οι αυξήσεις αυτές θα γίνουν, γιατί το σχέδιό μας εγγυάται στην ανάπτυξη της οικονομίας.
  • Συνδέουμε αμέσως τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Τα πτυχία θα αποκτήσουν επιτέλους αντίκρισμα.
  • Δίνουμε 2000 ευρώ επίδομα για κάθε παιδί και αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Θέλουμε να βγει επιτέλους ο τόπος από τη μιζέρια. Θέλουμε να αποδείξουμε πως η Ελλάδα της κρίσης δεν είναι η μόνη Ελλάδα που υπάρχει. Γιατί αξίζουμε πολύ καλύτερα.

Προηγούμενο άρθρο Οδηγίες και μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων της υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα