Το πρόγραμμα «Αναβίωση των Παραδοσιακών Παιχνιδιών» στα Δημ. Σχ. Πετρωτού και Ανθηρού


Συνεχίστηκε και φέτος (σχολικό έτος 2013 – 2014) το πρόγραμμα «Αναβίωση των Παραδοσιακών Παιχνιδιών» του katafylli.gr, στα σχολεία του Δήμου Αργιθέας.

Η παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών έγινε στα Δημοτικά Σχολεία του Πετρωτού (Λιάσκοβο), του Ανθηρού (Μπουκοβίτσα) καθώς και στο Νηπιαγωγείο του Ανθηρού (Μπουκοβίτσα).

Το πρόγραμμα άρχισε στις 28/05/2014 στο Πετρωτό και τελείωσε στις 12/06/2014 στο Ανθηρό. Συνολικά διατέθηκαν 4 ώρες περίπου στο Δημοτικό σχολείο του Πετρωτού και 6 ώρες περίπου στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο του Ανθηρού, από 2 ώρες την εβδομάδα.

Ανάμεσα στις παρουσιάσεις των παιχνιδιών υπήρχε χρόνος μιας εβδομάδας για να ασχοληθούν τα παιδιά με το παιχνίδι ή τα παιχνίδια που μάθαιναν κάθε φορά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση του παιχνιδιού στην αίθουσα, όπου λύνονταν όσες απορίες υπήρχαν και στη συνέχεια το παιχνίδι παιζόταν στην αυλή του σχολείου με τη βοήθεια του παρουσιαστή και των δασκάλων.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νιώθει κανείς, όταν αισθάνεται ότι μεταγγίζει σταγόνες της πολύτιμης παράδοσής μας σε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε, στα παιδιά. Η ομορφιά του ανοιξιάτικου τοπίου στην ορεινή Αργιθέα και τα βλέμματα των παιδιών που συναντήσαμε αποτελούν πολύτιμα δώρα, που μας δίνουν δύναμη και ανταμείβουν τις προσπάθειές μας. Μόνη αιτία προβληματισμού και θλίψης, αυτό που όλοι γνωρίζουμε και όλους μας πληγώνει: ο μικρός αριθμός παιδιών…

Προηγούμενο άρθρο Στο 13ο Φεστιβάλ Χορού οι «Δρυάδες Εν Πλω»
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της ΚΝΕ Καρδίτσας στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στο Στόμιο