Το Σάββατο βράδυ, το Μασχολούρι προσφέρει πίτες


Την καθιερωμένη «Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας», διοργανώνει για δέκατη έκτη χρονιά φέτος ο ενεργός Μορφωτικός Σύλλογος ΑΡΝΗ Μασχολουρίου, ενός χωριού με πλούσιες ιστορικές και λαογραφικές παραδόσεις.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 13 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Όπως έχει καθιερωθεί, στη γιορτή αυτή προσφέρονται δωρεάν, στους προσερχόμενους επισκέπτες, όλων των ειδών τοπικές παραδοσιακές πίτες, καμωμένες με μεράκι, από τις γυναίκες του χωριού. Μια παράδοση αιώνων, που διατηρείται ανόθευτη, από τη γιαγιά στην εγγονή και εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία της αυθεντικότητας, τα οποία επιζητούν οι λάτρες και οι οπαδοί της πίτας, του χαρακτηριστικού προσφιλούς πατροπαράδοτου αυτού εδέσματος των Καραγκούνηδων, και όχι μόνο, φυσικά.

Όλοι, λοιπόν, το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία του Μασχολουρίου, να δοκιμάσουν παραδοσιακές πίτες και άλλα σχετικά εδέσματα αλλά και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Η εκδήλωση  εντάσσεται στο Διατοπικό Σχέδιο Συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Προηγούμενο άρθρο Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών τίμησε το Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Την Ημέρα Περιβάλλοντος τίμησαν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Λ. Πλαστήρα