Το ΣΔΕ Καρδίτσας έκοψε την πίτα του


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20-2-2015 εκδήλωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Καρδίτσας, όπου έκοψε την πίτα του σχολείου για το 2015. Διοργανώθηκε στους χώρους του παραρτήματος Σοφάδων (1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων).

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος Βασίλειος.

Μετά την κοπή πίτας έγινε ακολούθησε λαϊκό γλέντι (ορχήστρα, τραγούδι) την οποία προετοίμασαν και συμμετείχαν οι μαθητές του ΣΔΕ Καρδίτσας του παραρτήματος Σοφάδων. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 17:00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ. Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του σχολείου από την Καρδίτσας (έδρα) και το Παράρτημα Σοφάδων. Ήταν μια πολυπολιτισμική συνεύρεση καθώς στους μαθητές μας συμπεριλαμβάνονται μετανάστες και Ρομά. Χόρεψαν, τραγούδησαν όλοι μαζί, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι ζουν καλύτερα όταν βρίσκουν τα στοιχεία που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν. Το ΣΔΕ Καρδίτσας είναι υπερήφανο που κάνει πράξη τις αρχές της Δια Βίου Μάθησης, η οποία είναι ανθρωποκεντρική, ενεργός, συνεχής (όχι υποχρεωτική), υποστηρίζει την κοινωνική ένταξη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου. Υπηρετεί την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης.

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της εκδήλωσης οι οποίοι μας πρόσφεραν τα απαραίτητα εφόδια: τα κρεοπωλεία «Διδάγγελος Ιάσωνας», «Πρίτσας Χρήστος», «Τσέλιος Ιωάννης», «Μελισσός Γεώργιος», το ζαχαροπλαστείο «Διαμαντής Ευάγγελος» και το οινοποιείο «Αμπελουργική Οινοποιητική ΦΙΛΙΑΣ ΑΕ». Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο Βασίλειο και το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο Αθανάσιο για την αμέριστη υποστήριξή τους.

 

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο «Τηρώντας την παράδοση…»
Επόμενο άρθρο Βραβεύθηκαν φοιτήτριες δημοσιογραφίας από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας