Ειδήσεις

Το Σκλαβί από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Σοφάδων


Ένα λαϊκό παραμύθι που ξαναγράφεται από την Ξένια Καλογεροπούλου, η παράσταση «Το Σκλαβί», ανεβαίνει στους Σοφάδες, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Σοφάδων, για να μάθουν μικροί και μεγάλοι την ιστορία του βασιλόπουλου, που ερωτεύτηκε μια βασιλοπούλα και κίνησε μαζί με το νόθο αδερφό του το σκλαβί, μέχρι τα πέρατα του κόσμου, για να τη βρει. Η βασιλοπούλα όμως δεν ερωτεύεται το βασιλόπουλο αλλά το σκλαβί, που ποτέ δεν θα παραδεχτεί πως την αγάπησε…

Η Θεατρική ομάδα , θα παρουσιάσει την παράσταση στις 29 και 30 Ιουνίου(Τετάρτη – Πέμπτη) στις 8.30 το βράδυ.

Το παρθενικό ταξίδι του Θεατρικού Εργαστηρίου έφτασε ως «τα πέρατα του κόσμου» με το Σκλαβί. Συμπαραστάτες στην  προσπάθεια αυτή πολλοί και στυλοβάτης ο Δήμος Σοφάδων. Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Σοφάδων ανοίγει ένα παράθυρο στη μαγική Τέχνη του Θεάτρου με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας. Στα μάτια τους η άσβεστη φλόγα για μια πλέρια, ουσιαστική, με φαντασία, με δικαιοσύνη και με ελπίδα ζωή. Μας φέρνουν απέναντι στις ευθύνες μας. Ας ονειρευτούμε μαζί τους.

“ …. κι όταν τα φώτα σβήσουν και μείνεις μόνος στη σκηνή, σαν το σκλαβί, τούτο μόνο να θυμάσαι: Δεν είσαι μόνος! Έχεις όλα όσα έζησες στο μακρινό ταξίδι, όσα έμαθες και μοιράστηκες, αλλά πιο πολύ απ’ όλα έχεις όσα αγάπησες, δίχως να περιμένεις ανταμοιβή! Γίνε πάλι παιδί, ξεκίνα απ’ την αρχή! Ευχαριστώ τους μαθητές μου για όσα μου δίδαξαν ….”

Σπυριδούλα Κάμπα – Τριανταλή

Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινό φινάλε μεταξύ κοριτσιών Σχολής Ολυμπιακού και Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις στο Μαυρομμάτι στα πλαίσια των Καραϊσκακείων