Ειδήσεις

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων για το Εσπερινό σχολείο Καρδίτσας


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, με τους εργαζόμενους – μαθητές του Εσπερινού σχολείου Καρδίτσας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους, για να παραμείνουν στο σχολείο και να συνεχίσουν χωρίς παρακωλύσεις την παρακολούθηση των μαθημάτων τους στο τωρινό κτίριο.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρέπει με συλλογικούς αγώνες να απαντηθεί, καθώς εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής, που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και εφαρμόζεται «κατά γράμμα» και από την πλειοψηφούσα αρχή του Δήμου Καρδίτσας.

Την ίδια στιγμή που προωθείται ο «εξορισμός» των εργαζόμενων – μαθητών, προωθείται και η διατήρηση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες της Καρδίτσας στα σημερινά επίπεδα.

Καλούμε τα μέλη του Σωματείου, τους εργαζόμενους, άνεργους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο μας την Πέμπτη 2 Νοέμβρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Απαιτούμε:

Να παραμείνει το Εσπερινό σχολείο στο υπάρχον κτίριο. Καμία παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τους εργαζόμενους – μαθητές. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν παιδεία για όλους. Αύξηση της χρηματοδότησης για κτιριακές υποδομές.

Να υπάρξει πλήρης απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις ευπαθείς ομάδες και μείωση για τις λαϊκές οικογένειες.

Η Διοίκηση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας καλεί όλους του εργαζόμενους στο εμπόριο να στηρίξουν την Απεργία την Κυριακή 5 Νοέμβρη με αίτημα τη νομική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Η κατάργηση της σταθερής ημέρας ανάπαυσης δεν είναι για εμάς ένα ακόμα μέτρο. Είναι ένα ακόμα βάσανο πάνω στα υπόλοιπα που μας έχουν φορτώσει με σκοπό να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων εις βάρος και των εμποροϋπαλλήλων αλλά και των μικρών αυτοαπασχολουμένων.

Σε κάθε κατάστημα και αποθήκη να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος είναι ο δικός μας δρόμος, ποια είναι η ευθύνη μας, πως θα μπορέσουμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Να πάρουμε την απόφαση να απεργήσουμε και να πάρουμε μαζί μας και άλλους συναδέλφους που διστάζουν και να στηρίξουμε την Απεργία, παλεύοντας για τα αιτήματα μας, για την ίδια μας τη ζωή.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή Ζ΄ Λουκά στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης
Επόμενο άρθρο Νέα αρίθμηση των ακινήτων της πόλης Παλαμά