Το ΤΕΙ Δασοπονίας προβλημάτισε το Δ.Σ. Καρδίτσας


Το δυσμενές κλίμα που διαμορφώθηκε γύρω από το ΤΕΙ Δασοπονίας, με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος στο οποίο αναφέρεται οτι το ΤΕΙ κλείνει οριστικά στις 31 Αυγούστου -χωρίς περίοδο μεταβατικότητας όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός- μετέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ο Δήμαρχος κ. Παπαλός. Ο κ. Παπαλός ανέφερε οτι με το ακούσμα της παραπάνω εξέλιξης, αμέσως συνεκλήθη έκτακτο συμβούλιο των καθηγητών του τμήματος με τη συμμετοχή και του ιδίου, στο οποίο συζητήθηκε η ανακολουθία του υπουργείου και κινητοποιήθηκαν όλοι οι εκπρόσωποί μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ανέφερε δε, οτι στις 3 το μεσημέρι ο κ. Αρβανιτόπουλος του τηλεφώνησε και του είπε οτι η παραπάνω εξέλιξη προέρχεται από το ΣτΕ και όχι από το υπουργείο το οποίο έχει τη βούληση να δοθεί η 4ετής μεταβατικότητα στο τμήμα. Ωστόσο – όπως υποστήριξε ο ίδιος ο υπουργός- το ΣτΕ βάζει προσχώματα σε άλλες 23 περιπτώσεις ανά τη χώρα. Ο κ. Παπαλός υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο είναι εκτεθειμένο και θα έπρεπε να έχει προβλέψει και την τελευταία λεπτομέρεια και κατέληξε λέγοντας πως «τελούμε σε κατάσατση αναμονής και σε εγρήγορση». Από την πλευρά του ο κ. Βερίλλης χαρακτήρισε αναμενόμενη την παραπάνω εξέλιξη και τόνισε οτι τα αρνητικά ξεκινούν πάντα από την Καρδίτσα, χωρίς εμείς να αντιδρούμε.

 

Αναβάθμιση του Κέντρου Βάμβακος

 

Παράλληλα με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρδίτσας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διεξάγονταν επίσης σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε η αναβάθμιση του Κέντρου Πιστοποίησης Βάμβακος Καρδίτσας, ενημέρωση την οποία παρείχε ο κ. Παπαλός στο σώμα.

 

 

Ο Φ. Παπαδημητρίου στη θέση του Χρ. Τέγου

 

 

Μετά τον απροσδόκητο χαμό του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ.Σ. Καρδίτσας, Χρήστου Τέγου, τη θέση του αναπλήρωσε ο κ. Φώτης Παπαδημητρίου, ενώ τα καθήκοντα του επικεφαλής από την επόμενη συνεδρίαση αναλαμβάνει ο κ. Μανώλης Τσίπρας. Να υπογραμμίσουμε οτι πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Καρδίτσας Χρ. Τέγου.

Προηγούμενο άρθρο Εξωτερική αξιολόγηση στο Τμήμα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων
Επόμενο άρθρο Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στηρίζει την απεργία της 7ης Ιουνίου