Το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Καρδίτσα την τρίτη 28 και πέμπτη 30/12


 Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ θα προβάλει στο χώρο του Παυσίλυπου την επόμενη εβδομάδα Τρίτη 28/12 και Πέμπτη 30/12 στις 8:00 μ.μ. τέσσερεις ταινίες στο πλαίσιο του:  «Το Φεστιβάλ Θεσ/νίκης ταξιδεύει..».

Την Τρίτη 28/12 θα προβληθούν: στις 8:00 «Καφές – Ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία» σπονδυλωτή ταινία σύμπραξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων (100′) και στις 10:00 «ΤΡΙΤΗ» του Νίκου Κορνήλιου (95′ Ελληνική).

Την Πέμπτη 30/12 θα προβληθούν: στις 8:00 Κροατικά Κινούμενα σχέδια (85′) και στις 9:30 «CANAL D’ AMOUR» του Νταντινάκη Κώστα (80′ )Κροατικά Κινούμενα σχέδια: 1. Αέναα / Joško Marušić 2. Ανάμεσα στα χείλη και στο γυαλί / Dragutin Vunak 3. Η γάτα / Zlatko Bourek 4. Η μάσκα του κόκκινου θανάτου / Pavao Štalter, Branko Ranitović 5. Η μύγα / Aleksandar Marks, Vladimir Jutriša 6. Ημερολόγιο / Nedeljko Dragić 7. Το στίγμα στη συνείδησή του / Dušan Vukotić 8. Το τραγούδι του μπεκιάρη / Zlatko Bourek 9. Τουπ τουπ / Nedeljko Dragić«CANAL D’ AMOUR» του Νταντινάκη Κώστα: Ο Χρήστος, ένας μοναχικός 30άρης, είναι αδιόριστος μαθηματικός, τρέχει για τον επιούσιο κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα κι ετοιμάζεται να πάει με μια φίλη τα Χριστούγεννα στο Παρίσι. Η κολλητή του ακυρώνει το ταξίδι τελευταία στιγμή και στον Χρήστο δεν αρέσει να ταξιδεύει μόνος. Τότε γνωρίζεται καλύτερα μ΄ έναν 75χρονο γείτονά του που ζει στο υπόγειο της ίδιας πολυκατοικίας με τον σκύλο του και λατρεύει τον Καβάφη. Η μοναξιά των γιορτών τους φέρνει πιο κοντά και γίνονται φίλοι. Ο Χρήστος φεύγει στην Κρήτη για να περάσει οικογενειακά την Πρωτοχρονιά αλλά πλήττει κι επιστρέφει στην Αθήνα. Τότε μια διαισθητική ώριμη κυρία, τον παροτρύνει να πάει στην Κέρκυρα, όπου υπάρχει το Canal d’ amour. Όποιος κολυμπήσει εκεί, σύμφωνα με το θρύλο, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του. Αλλά ο Χρήστος δεν είναι χειμερινός κολυμβητής…  

παίζουν : ΕΦΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΑΝΤΡΕΑ KORONIS, ΤΑΚΗΣ ΒOΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΪΒΑΖΗΣ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΑΞΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΛΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΪΖΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ.Καφές – Ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία είναι ο τίτλος μιας κινηματογραφικής συνεργασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σκηνοθετών, αποτελούμενης από 8 μικρού μήκους ταινίες με θέμα τον καφέ. Ο καφές είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας ταυτότητας, κοινό χαρακτηριστικό της καθημερινότητάς μας που φέρνει κοντά τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής. Δύο ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μυθοπλασίας από τους Παλαιστίνιους και τέσσερις ταινίες μυθοπλασίας από τους Ισραηλινούς σκηνοθέτες: κάθε μία δίνει μια προσωπική, τολμηρή οπτική της πραγματικότητας την οποία ζουν. Οι σκηνοθέτες είχαν απόλυτη ελευθερία κατά τη δημιουργική διαδικασία και συνεργάστηκαν με μεικτά συνεργεία Ισραηλινών και Παλαιστινίων τεχνικών. Οι επιμέρους 8 ταινίες είναι οι εξής: 

Ένα φλυτζάνι καφές από την Παλαιστίνη, 9′ (Σκην.: Καρίμ Καρατζά, Αμίρ Αχμαρουό, Μουράντ Νεσάρ), Εκδρομή στη Τζάφα,14′ (Σκην.: Εϊτάν Σαρίντ), Οντισιόν, 14′ (Σκην.: Έτι Τσίκο), Η Εύα φεύγει,16′ (Σκην.: Άγια Σομέχ), Αίσθηση πρωινού, 11′ (Σκην.: Μαϊσαλούν Χαμούντ), Το ρολόι κι ο άνθρωπος, 11′ (Σκην..:Γκαζί Αμπού Μπακέρ), Τασνίμ, 11′ (Σκην.: Ελίτ Ζεξέρ), Ουατζέ,15′ (Σκην.: Μουράντ Νεσάρ).
«ΤΡΙΤΗ» του Νίκου Κορνήλιου: Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάποια Τρίτη, παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα. Όλοι κάτι ζητούν και όλοι το χάνουν. Για να το ξανακερδίσουν, στο τέλος, όπως δεν το περιμένουν.παίζουν : ΝΙΚΟΣ ΦΛΕΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΠΑΝΕΛΛΗ, ΕΥΔΟΞΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΚΟΥΡΑΣ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ…
Προηγούμενο άρθρο Η Α.Δ. Καρδίτσας έδειξε το φιλανθρωπικό της πρόσωπο
Επόμενο άρθρο Χρ. Τέγος: Μνημόνιο και Τοπική Διοίκηση (Δήμοι – Περιφέρειες)