Το ψέμα πάει σύννεφο!


Ο πρωθυπουργός με ένα θεατρινίστικο διάγγελμα συνέχισε την προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού λαού, την προσπάθεια να πάρει την έγκριση των λαϊκών στρωμάτων στη συνέχιση της μέχρι τώρα πολιτικής, της πολιτικής της φτώχειας για το λαό, της πολιτικής των μνημονίων, της πολιτικής που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο και στη χώρα μας για να βγεί απο την κρίση με λιγότερες ζημιές και στρωμένο το έδαφος για κέρδη στη συνέχεια.

Προσπάθησε, παραιτούμενος, να εξαπατήσει το λαό για το τρίτο μνημόνιο, που το παρουσίασε σαν σωτηρία για το λαό κρύβοντας ότι το νέο δάνειο θα χορτάσει με χρήμα τους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες, ότι θα πάει σχεδόν αποκλειστικά στην εξόφληση των προηγούμενων δανείων μεγαλώνοντας έτσι το δημόσιο χρέος που το πληρώνει πάντα ο λαός.

Για την εξέλιξη αυτή έριξε την ευθύνη στους λαφαζάνηδες, που μέχρι τώρα ήταν κορυφαίοι υπουργοί στην κυβέρνησή του και βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι αυτοί, μαζί, μόλις πριν εφτά μήνες ξεγέλασαν το λαό και πήραν την ψήφο του για να φύγουν ”οι άλλοι” απο την κυβέρνηση αλλά μετά τις εκλογές κυβερνάνε μαζί με τους ακροδεξιούς του Καμμένου, όλοι αυτοί, μαζί, πριν ενάμιση μήνα εξαπάτησαν πάλι το λαό ότι το όχι στο δημοψήφισμα θα ήταν τάχα όχι στα μνημόνια και αμέσως μετά ήρθε το βάρβαρο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τις ψήφους και των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Τώρα κάποιοι απο αυτούς (ανεξάρτητα απο τη στάση τους), αφού ψηφίστηκε το βάρβαρο μνημόνιο και τελείωσε η αποστολή τους τρέχουν σαν τα ποντίκια να γλυτώσουν απο την κατακραυγή για τη σφαγή που ακολουθεί, αλλά κυρίως γιατί οι δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι που ακολουθούν θα προκαλέσουν τριγμούς και απαιτούνται νέοι συσχετισμοί και νέες πλειοψηφίες για να περάσουν απο τη βουλή και να εφαρμοστούν.

Το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού θα συνεχιστεί με νέα αστικά κόμματα που θα γίνουν απο αποκόμματα αυτών που υπάρχουν, με νέα σχήματα που θα το παίξουν πιό αριστεροί και πιό πατριώτες, πιό φιλολαϊκοί …. Η ζωή για άλλη μιά φορά επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ.

Η εργατική τάξη, οι αγρότες, οι υπαλλήλοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπεγγελματίες, οι άνεργοι, όλοι αυτοί που τους γδέρνει κάθε μέρα η πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, πρέπει αυτή τη φορά να μην την πατήσουν, να καταλάβουν το παιχνίδι που παίζεται και με τις εκλογές και να ξεφορτωθούν απο το σβέρκο τους, τους ληστές του μόχθου τους και το πολιτικό προσωπικό τους. Να οργανωθούν και να αντιδράσουν σε μια μαζική, λαϊκή συμμαχία, σε ένα μαζικό και δυναμικό λαϊκό κίνημα που θα διεκδικήσει για το λαό, αυτό που παράγει ο λαός και του ανήκει αποκλειστικά.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, με την αποδέσμευση της χώρας από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό και ένωση (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, κλπ) με μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό στην εξουσία που θα διαχειρίζεται το πλούτο που παράγει για λογαριασμό του.

Βασίλης Κρανιάς, μέλος της Τ.Ε. Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο Επιτυχία και Δικαίωση για το Δήμο Μουζακίου!!!
Επόμενο άρθρο Αμείωτοι οι Προσκυνητές της Παναγίας Βασίλισσας - Γράφει ο π. Νικ. Δαλαγιώργος