Ειδήσεις

Το 1ο Γυμνάσιο Σοφάδων σε Αγώνες Λόγου


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Γυμνάσιο Σοφάδων συμμετείχε με επιτυχία στους πανελλήνιους Αγώνες Λόγου που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη από το κολλέγιο Ανατόλια.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας « Η Ρητορική στην Εκπαίδευση» έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας σε 4 αγωνίσματα: Διττοί Λόγοι (Debate), Προτρεπτικός Λόγος, Αυθόρμητος Λόγος και Εκφραστική Ανάγνωση.

Από την πολυετή εμπειρία της προετοιμασίας και της συμμετοχής μας στους Αγώνες Λόγου οι μαθητές μας αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες, βαθιά γνώση της ρητορικής, μεστή σκέψη, εκφραστικό πλούτο, καθώς και άνεση και αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία με πολυπρόσωπο ακροατήριο αλλά και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας.

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα η ομάδα της Ρητορικής συμμετείχε με πολυμελή αποστολή, 13 μαθητές και μαθήτριες, με συνοδό καθηγήτρια – κριτή την κα. Τσαπούρη Ευπραξία, φιλόλογο της γερμανικής και με συντονιστή – σύμβουλο την κα Τσιάκου Ασπασία, φιλόλογο του σχολείου και υπεύθυνο της ομάδας.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος είναι οι εξής:

  • Στον Προτρεπτικό Λόγο οι μαθητές Τσιμπίδα Βασιλική, Αποστολοπούλου Στεφανία και Μπούσδας Κωνστανίνος καταλαμβάνοντας μάλιστα η πρώτη την 4η θέση, κερδίζοντας πέρα από τη βεβαίωση συμμετοχής στον πανελλήνιο αυτόν αγώνα και εύφημο μνεία.
  • Στην Εκφραστική Ανάγνωση οι μαθητές Μάριος Ντογιάκας και Αναστασία Γλυκοπούλου, από τους οποίους ο πρώτος κατέλαβε τη 13η θέση από τους 28.
  • Στους Διττούς Λόγους οι μαθητές Δημητριάδης Ηλίας, Θωμαΐδη Δήμητρα και Κουκόση Παρασκευή έλαβαν την 15η θέση, ενώ οι μαθήτριες Δουλαδίρη Χριστίνα, Ευαγγελοπούλου Χριστίνα, Τσουκνίδα Βασιλική έλαβαν τη 16η θέση από 28 σχολεία αντίστοιχα.
  • Στον Αυθόρμητο Λόγο συμμετείχαν οι μαθητές Μπουμπάρας Στέλιος και Κοσκινιώτη Αικατερίνη.

Κρίνουμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δήμο Σοφάδων και τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, οι οποίοι στήριξαν με κάθε τρόπο την όλη μας προσπάθεια, διευκολύνοντας σημαντικά τη μετακίνηση και διαμονή των μαθητών μας, ειδικά στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.

Χρέος μας είναι να ευχαριστήσουμε την ακαταπόνητη διευθύντρια του σχολείου μας, κα Βλόντζου Ελένη, για την όλη υποστήριξη που μας παρείχε, όπως και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παιδαγωγική Σύσκεψη των Δ/ντών-Δ/ντριών της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα ταινιών στο Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας