Ειδήσεις

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στη Βραδιά Ερευνητή του ΕΜΠ


Στις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο θεσμός:Βραδιά του Eρευνητή. Βασικός στόχος της Βραδιάς ήταν η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της  σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό. Οι πολίτες με έμφαση τους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους ερευνητές, συμμετέχοντες σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, εκπλήξεις και δρώμενα.

Φέτος για πρώτη φορά ήταν δυνατή και η καινοτόμος ερευνητική συμμετοχή μαθητικών ομάδων με την παρουσίαση μαθητικών επιστημονικών επιτευγμάτων- πειραματικών διατάξεων- εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με μελέτες και κατασκευές.. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν πειράματα από μαθητικές ομάδες στο πλαίσιο των μαθημάτων Θετικών Επιστημών, του μαθήματος  Συνθετικών Δημιουργικών Εργασιών – Project και του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Το 1˚ ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε με  θέμα: Μελέτη-Κατασκευή βραχόκηπου. Πλακόστρωση γύρω από αυτόν.(Έγινε μελέτη και κατασκευή σε πραγματικές συνθήκες και διαστάσεις του έργου. Στάλθηκαν μελετητικό τεύχος και αφίσα).Την ερευνητική ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές του Α2 του σχολείου,και το όλο έργο κατασκευάστηκε με την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Θεοδωράκη Ελένης Διπλ.Ηλ/γουΜηχ/κού.

            Το Ε.Μ.Π. αναγνώρισε την αξία του έργου και απέστειλε βραβεία και βεβαιώσεις συμμετοχής και μαθητές και εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στο έργο.

            Το σχολείο μας ενθαρρύνει πάντα και προωθεί αυτές τιςκαινοτόμες δράσεις οι οποίες μόνο όφελος μπορούν να προσδώσουν σε μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 6ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου
Επόμενο άρθρο Εθελοντική δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας