Ειδήσεις

Το 1ο Λύκειο Καρδίτσας συναντά τις θετικές επιστήμες


Το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κομοτηνή.   Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος του κ. Αναστασίου Νομικού και κ. Κωνσταντίνου Φιλίππου με θέμα: «Οι φυσικές επιστήμες στην υπηρεσία του ανθρώπου», στο οποίο συμμετέχουν 17 μαθητές της Α΄Λυκείου και ανάλογου προγράμματος του κ. Παναγιώτη Τσίνα και κ. Ηλία Σβερώνη με θέμα: «Θετικές επιστήμες, τέχνη και πολιτισμός», που συμμετέχουν 26 μαθητές της Α΄Λυκείου.

Την πρώτη ημέρα οι μαθητές και οι συνοδοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και ξεναγήθηκανστις εκθέσεις: Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, το Τεχνοπάρκο, που είναι ένας χώρος διάδρασης, Νίκολα Τέσλα και Τεχνολογία Μεταφορών. Τέλος παρακολούθησαν δύο ταινίες σχετικές με τα θέματα των προγραμμάτων.

Την δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν το κέντρο πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, που βρίσκεται στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης. Εκεί έγινε ενημέρωση για την προστατευόμενη περιοχή Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. και ακολούθησε ξενάγηση στον υγροβιότοπο.           Την ίδια ημέρα οι μαθητές και οι συνοδοί επισκέφθηκαν το Μουσείο Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Το μουσείο φιλοξενεί τα αρχεία, το έργο, τα προσωπικά αντικείμενα και τις οικογενειακές φωτογραφίες του μεγάλου μαθηματικού. Η κα Χαρά Μαρκουλάκη, μουσειολόγος, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του διακεκριμένου επιστήμονα και επικοινώνησε διαδραστικάμε τους μαθητές.Η μαθήτρια  Αιμιλία Μασούραφιλοτέχνησε έναν αναμνηστικόπίνακα που παραδόθηκε στο μουσείο.

Την Τρίτη ημέρα επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και ακολούθησε πρόγραμμα περιήγησης στην παλιά πόλη της Ξάνθης από τον διευθυντή του μουσείου κ. Πασχάλη Ξανθόπουλο. Αρχιτεκτονικοί ρυθμοί τόσο της Ανατολής όσο και Ευρωπαϊκοί συνυπάρχουν όπως συνυπάρχουν και άνθρωποι με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές. Τέλος επισκέφθηκαν το Σπίτι της Σκιάς όπου έγινε ξενάγηση από τον καλλιτέχνη και δημιουργό της έκθεσης Τριαντάφυλλο Βαΐτση. Το φως, η σκιά, η γεωμετρία και φαντασία κυριαρχούν στη συγκεκριμένη έκθεση.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν εποικοδομητική και ιδιαίτερα χρήσιμη για όλους τους συμμετέχοντες. Κλείνοντας ευχαριστούμε όσους βοήθησαν ώστε οι ξεναγήσεις σε όλες τις επισκέψεις να γίνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

 

Προηγούμενο άρθρο Διανεμήθηκαν 2.908 δέματα αγάπης από την Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση Γ. Κωτσού στην ημερίδα του Συνηγόρου του Πολίτη