Το 1ο Λύκειο σε τηλεδιάσκεψη με το ΕΥ ΖΗΝ


Οι μαθητές της Β΄τάξης του 1ου ΓΕΛ την Τρίτη 5/5/2015 συμμετείχαν σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη με το πρόγραμμα ΕΥ ΖΗΝ στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας για τη διατροφή με συντονίστριες καθηγήτριες την κ. Κατέρη Α. και την κ. Μαυρογεώργου Ελ. Η τηλεδιάσκεψη με θέμα « Διατροφή και εξετάσεις» υλοποιήθηκε μέσω skype στο χώρο του εργαστήριου φυσικών επιστημών του σχολείου με την τεχνική υποστήριξη του υπευθύνου του εργαστηρίου κ. Τσίνα και έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές που αυτόν τον καιρό προετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της σωστής διατροφής στην υλοποίηση του στόχου τους.

Η υπεύθυνη του προγράμματος ΕΥ ΖΗΝ, κ. Φιλίππου Χριστίνα, MSc, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος , παρουσίασε στους μαθητές μέσω skype τα διατροφικά στοιχεία που στηρίζουν την υγεία των νέων αλλά και τονώνουν, επίσης, τις σωματικές και διανοητικές λειτουργίες τους, ιδιαίτερα σε περιόδους πίεσης, όπως αυτή των εξετάσεων. Επιπλέον, η κ. Φιλίππου τόνισε τη σκοπιμότητα υιοθέτησης των σωστών διατροφικών συνηθειών τόσο από μικρή ηλικία όσο και κατά την περίοδο της εφηβείας, όταν οι σωματικές ανάγκες των μαθητών είναι ιδιαιτέρως αυξημένες.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν οι μαθητές, αφού παρακολουθήσουν την σχετική ενημέρωση, με τη συμβολή της υπεύθυνης διατροφολόγου να έχουν απαντήσεις έγκυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες στα ερωτήματα και στους προβληματισμούς τους σχετικά με τις τροφές, την ποσότητα τους , τη συχνότητα των γευμάτων , τις ωφέλειες που προκύπτουν από την ποικιλία στις διατροφικές επιλογές τους, ώστε να μπορούν να διακρίνουν και τους κινδύνους που προκύπτουν από την κατανάλωση τροφών επιβαρυντικών για την υγεία τους.

Με την ευκαιρία της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για τη διατροφή οι μαθητές ωφελήθηκαν διπλά διότι και απέκτησαν χρήσιμες διατροφικές οδηγίες αλλά και εφάρμοσαν τις νέες μεθόδους κατάκτησης των γνώσεων χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία είτε για εξ αποστάσεως επιμορφωτικές ευκαιρίες είτε και για μορφές τηλεεργασίας, στοιχεία απαραίτητα για το μέλλον τους.

Προηγούμενο άρθρο F4 Κορασίδων: Ο Ηρακλής Κηφισιάς 3-1 την ΕΑΛ στην πρεμιέρα του τουρνουά
Επόμενο άρθρο Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου