Το 2ο γυμνάσιο Σοφάδων συνάντησε στη Βουλή ο κ. Ταλιαδούρος


Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος συναντήθηκε με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σοφάδων κατά την επίσκεψή τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό οπού τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν από τον  κ. Ταλιαδούρο για τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων, τη σημασία του κοινοβουλευτισμού και του νομοθετικού έργου.

Ο κ. Ταλιαδούρος ευχήθηκε καλή χρονιά στους μαθητές και του δόθηκε η ευκαιρία να τους μιλήσει για τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.

«Η Βουλή είναι ένα συλλογικό πολιτικό όργανο μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός. Οι αρμοδιότητες της Βουλής είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η ψήφιση των νόμων, η κήρυξη της κατάστασης ανάγκης, αποφασίζει για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εκλέγει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα αιρετά όργανα της Βουλής, παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και την ελέγχει, ψηφίζει τον προϋπολογισμό του Κράτους», εξήγησε ο Υφυπουργός Παιδείας στους μαθητές.

Παράλληλα, ο κ. Ταλιαδούρος συζήτησε με τους μαθητές για εκπαιδευτικά ζητήματα και τους επεσήμανε την αξία της απόκτησης στέρεων γνώσεων και καλής παιδείας, στη σημερινή σύνθετη εποχή, τόσο για την ατομική πρόοδο όσο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση επιχειρήσεων από το Επιμελητήριο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παραμένουν στο Δέλτα Καρδίτσας Νέοι Αγρότες & ΟΑΔΗΣΚ