Ειδήσεις

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας δημιουργεί


Tο 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας λόγω της πανδημίας του COVID 19, υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το σχέδιο δράσης “Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας δημιουργεί’’,  που είχε υποβληθεί από το σχολείο στην αρχή της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο της πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”». Η πράξη αυτή εντάσσεται στη δράση εθνικής εμβέλειας «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020) (με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας) και συντονίζεται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

Το σχέδιο δράσης του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας περιελάμβανε τις ακόλουθες δράσεις:

  • Δράση 1: Αισθητική αναβάθμιση περιβάλλοντος χώρου και εσωτερικών χώρων.
  • Δράση 2:Ενσωμάτωση των STEAM στην εκπαιδευτική διαδικασία.
    • Υποδράση1:Επιμόρφωση καθηγητών στην εκπαιδευτική ρομποτική με Adruino και στον τρισδιάστατο σχεδιασμό (3D desing).
    • Υποδράση2:Μάθε παιδί μου αλγόριθμο.(Κατασκευή τρισδιάστατων παιχνιδιών για την εκμάθηση αλγορίθμων) .
  • Δράση 3:Η φύση και τα προϊόντα της στην υπηρεσία της τέχνης και της ομορφιάς.
  • Δράση 4:Αναγέννηση
    • Υποδράση1:Η Αναγέννηση στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας.
    • Υποδράση2:Βιώνοντας την Αναγέννηση.

Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού είχε πολλαπλά οφέλη για το σχολείο και τους μαθητές του. Πρώτα-πρώτα, η ενασχόλησή των μαθητών με διάφορες από τις παραπάνω δράσεις τους έδωσε τη δυνατότητα να μάθουν να συνεργάζονται, να σέβονται τους συμμαθητές τους και να αναπτύξουν ικανότητες επικοινωνίας. Επιπλέον, έμαθαν να συζητούν και να προβάλουν τις ιδέες τους, να τις μοιράζονται, να διαπραγματεύονται και να ακούν τους συμμαθητές τους. Επίσης, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα τους, ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και ανακάλυψαν ότι οι εικαστικές τέχνες είναι σημαντικό τμήμα του ανθρώπινου πολιτισμού.

Όσον αφορά τώρα το σχολείο, η πολύπλευρη αισθητική αναβάθμιση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του χώρου, είχε ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πιο φιλικού, ευχάριστου και ενδιαφέροντος περιβάλλοντος εργασίας για τους μαθητές και του καθηγητές. Επιπρόσθετα, η αξιοποίηση του παραγόμενου ψηφιακού έργου από όλες σχεδόν τις δράσεις είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξωστρέφεια του σχολείου και το άνοιγμά του στην τοπική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό αλλά και σχετικά βίντεο μπορείκανείς να βρεί στην ιστοσελίδα του σχολείου (blogs.sch.gr/2epalkardits)

 

Προηγούμενο άρθρο 23,5 εκ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων