Ειδήσεις

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας σε εκπαιδευτική εκδρομή


Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 4ου γυμνασίου Καρδίτσας οργάνωσαν εκπαιδευτική εκδρομή , την Τετάρτη 14 Μαρτίου στο πλαίσιο περιβαλλοντικών  προγραμμάτων που αφορούσαν στην χλωρίδα και πανίδα στον Ελλαδικό χώρο, με συνοδεία των καθηγητριών: κ. Σχοινά Βασιλικής,  κ.Κύρκου Ευφροσύνης, κ. Γκαμπλιά Μαρίνας και κ. Τσιαντή Αικατερίνης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Λιμναίο οικισμό που βρίσκεται στην Καστοριά και να δουν από κοντά τον τρόπο ζωής καθώς και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι πληθυσμοί που κατοίκησαν  δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς κατά τη Νεολιθική εποχή. Κατόπιν έκαναν το γύρο της λίμνης και θαύμασαν το πανέμορφο φυσικό τοπίο. Στο τέλος αυτής της διαδρομής επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας που δεσπόζει στην άκρη της λίμνης και θυμίζει την νίκη των Κομνηνών κατά των Νορμανδών και συνακόλουθα  την απελευθέρωση της πόλης.

Έπειτα περιηγήθηκαν γύρω από τη λίμνη καθώς και στην πόλη όπου  θαύμασαν  και  φωτογράφησαν τα πουλιά που ενδημούν εκεί και τα παλιά αρχοντικά σπίτια.

Επόμενος σταθμός για τους μικρούς μαθητές ήταν το Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας μουσείο στην Κοζάνη. Κατενθουσιάστηκαν βλέποντας μπροστά τους  άπειρα φυτά  αποξηραμένα,  πουλιά και ζώα της Ελλάδας –  τοποθετημένα σε προθήκες- καθώς και παραδοσιακές στολές,  εργαλεία και κοσμήματα παλιότερων εποχών που συγκέντρωσαν  με ζήλο και  μεράκι οι άνθρωποι  του μουσείου. Με ωραίες εντυπώσεις και εμπειρίες επέστρεψαν το βράδυ στην πόλη τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά αμαξιδίων μεταφοράς ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο
Επόμενο άρθρο Μεγαλοσχημία δοκίμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρεντίνης