Ειδήσεις

Το 4ο Λύκειο στην Τουρκία για το Erasmus


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα ομάδας εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας  στην πόλη Gasipasa (στην περιοχή της Ατάλλειας) της Τουρκίας, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος   Erasmus+ KA2 “Εffective language, effective communication” (Σεπτέμβριος 2018-Ιούνιος 2020), εγκεκριμένο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Στόχος της κινητικότητας των  εκπαιδευτικών  του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας, κατά την  εβδομάδα από 26-11-18 ως 2-12-18, ήταν να καθορίσουν, σε συνεργασία με τους εταίρους τους, το χρονοδιάγραμμα, τις δράσεις, και την παιδαγωγική σκοποθεσία του προγράμματος. Εταίροι του 4ου ΓΕΛ  είναι τα σχολεία Palsmanes Ιnternatpamatskola (Λεττονία – Συντονιστικό σχολείο), Nyíregyházi Arany János Gimnázium (Ουγγαρία), Liceul Teoretic “Al. Marghiloman”(Ρουμανία) και Zeliha Tuncer Anadolu Imam Hatip Lisesi (Τουρκία).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη Gasipasa της Τουρκίας, οι ομάδες των  εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες-εταίρους ξεναγήθηκαν στους χώρους του Zeliha Tuncer Anadolu Imam Hatip Lisesi, παρουσίασαν τις χώρες και τα σχολεία τους και αντάλλαξαν απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους. Κυρίως, όμως, έθεσαν τις οργανωτικές και παιδαγωγικές βάσεις για την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος “Effective language-effective communication”, με στόχους την καινοτομία στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας (story-telling) σε συνδυασμό με επικοινωνιακές δράσεις των μαθητών,  ώστε, μέσω των ανταλλαγών, να  διευρυνθούν οι ορίζοντες  και να καλλιεργηθεί η ευρωπαϊκή συνείδηση των συμμετεχόντων, καθώς και αξίες όπως η ανεκτικότητα και ο σεβασμός στο διαφορετικό. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί  επισκέφτηκαν το δήμαρχο της πόλης καθώς και αξιοθέατα και μνημεία, ενώ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν ο συντονιστής του προγράμματος και Διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας κ. Ζάρρας Δήμος και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ.κ. Μηλίτσης Γεώργιος και Σκαμπαρδώνη  Αγορίτσα.

Προηγούμενο άρθρο Ηλεκτροκίνητη η ΔΕΥΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βελτιώνονται οι προσβάσεις σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις