Ειδήσεις

Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας γιόρτασε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών


Με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση,  που έγινε χθες Δευτέρα τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος (σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΥΠΠΕΘ), το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας γιόρτασε τη μνήμη των τριών Ιεραρχών. Η γιορτή τους λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, διότι οι Τρείς Ιεράρχες ήταν μεγάλοι Δάσκαλοι και Πατέρες της Εκκλησίας μας.

Μέσα από την εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε σύντομη ομιλία του Διευθυντή του σχολείου, κ. Φώτη Κατσάρου, τον ύμνο (απολυτίκιο) των τριών Ιεραρχών, και παρουσίαση ψηφιακού υλικού, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την πορεία αυτών των τριών μεγάλων αγίων και να γνωρίσουν το έργο και την προσφορά τους προς στους συνανθρώπους τους.

Οι Τρείς Ιεράρχες: ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, είχαν και οι τρείς πολύ καλούς γονείς , οι οποίοι τους βοήθησαν να γίνουν καλοί άνθρωποι, να αγαπήσουν τα Γράμματα και το Χριστό.

Στο τέλος της εκδήλωσης, την επιμέλεια της οποίας είχε η θεολόγος καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Καβάλλα Αφροδίτη με τη συνδρομή φιλολόγου κ. Αλεξίου Βασίλη οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα. Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων ευχήθηκαν στους μαθητές καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και επιτυχία.

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο των αγροτών
Επόμενο άρθρο Χαιρετισμός του Γ. Κωτσού στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη