Ειδήσεις

Τρία διαφορετικά υλικά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες


Ξεκίνησε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της Δευτέρας ήταν «Τρία διαφορετικά υλικά».

Οι εξερευνητές της βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» συναντήθηκαν μετά από την καλοκαιρινή τους ανάπαυλα και κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά τους, κατέγραψαν τα υλικά που επικρατούν στο χώρο, με όλες τις αισθήσεις τους, τα σχήματα, τα χρώματα.

Με τα μάτια ενός αρχαιολόγου, ιστορικού προσδιόρισαν τη χρονική περίοδο που χτίστηκαν τα κτίρια και σε ποια τεχνοτροπία ανήκουν.

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά», τα παιδιά ήρθαν έχοντας μαζί τους τρία διαφορετικά υλικά, όπως βαζάκια από καφέ ή από κρέμες, ρύζι, αλουμινόχαρτο, κομμάτια ξύλου, χαρτιά, πετρούλες, κ.α.

Με τα υλικά τους έφτιαξαν αυτοσχέδια μουσικά όργανα (κυρίως μαράκες και κρουστά) και διαβάσαμε το πολύ ωραίο και διασκεδαστικό παραμύθι του Δημήτρη Γραμμένου «Η συναυλία των χρωμάτων» από τις εκδόσεις Άγκυρα. Κατά την ώρα της ανάγνωσης τα παιδιά δραματοποιούσαν σκηνές του παραμυθιού κι έκαναν τους ανάλογους θορύβους είτε με το στόμα τους είτε με τα μουσικά όργανά τους.

Στο τέλος έδωσαν μια μικρή συναυλία στους παρευρισκόμενους της βιβλιοθήκης!!!

            Τη Τρίτη 23 Αυγούστου,  οι δράσεις συνεχίζονται με θέμα «Δείγματα γραφής όλων των παιδιών στο εργαστήριο», στις παιδικές βιβλιοθήκες  «Παυσιλύπου» και συνοικιών «Αγίου Νικολάου» και «Λάκας Μαντζάρα» .

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Λιμνών Ν. Καρδίτσας