Ειδήσεις

Τρία καλοκαιρινά αντικείμενα στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης


Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, συνεχίστηκε την Τρίτη, η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Στις παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» & «Παυσιλύπου» τα παιδιά έφεραν το καθένα, από τρία καλοκαιρινά αντικείμενα, που ήταν το θέμα της ημέρας.

Σαγιονάρες, βατραχοπέδιλα, γυαλιά, καπέλα, κουβαδάκια, φτυαράκια, κοχύλια κι άλλα πολλά καλοκαιρινά αντικείμενα, γέμισαν τις παιδικές βιβλιοθήκες.

Πρώτη αποστολή μας ήταν να φτιάξουμε καλοκαιρινά οριγκάμι!!! Βαρκούλες, ψάρια και ανεμόμυλους και μετά να δημιουργήσουμε μια ανατρεπτική κατάσταση, με τις βάρκες να πετάνε και τα ψάρια στη στεριά!!!

Παίξαμε με τα καλοκαιρινά αντικείμενα παιχνίδια μνήμης (ποιο παιδί έφερε τι, τι αντικείμενα έφεραν όλα μαζί, κλπ.) και στη συνέχεια βγήκαμε στο πάρκο και παίξαμε παιχνίδια εξωτερικού χώρου με πέταγμα των καλοκαιρινών αντικειμένων.

Τέλος για χαλάρωμα, διαβάσαμε ιστορίες της θάλασσας, αλλά και συμβουλές για σωστό κολύμπι χωρίς κινδύνους!!!

Την Τετάρτη η δράση συνεχίζεται στις παιδικές βιβλιοθήκες, «Αγγελική Βαρελλά» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού». Τίτλος της δράσης  «Ένα φτερό». Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους… ένα φτερό!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Με το συγκρότημα της Κίνας ανοίγει η αυλαία των Καραϊσκακείων
Επόμενο άρθρο Νέες δράσεις για ωφελούμενους του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής