Τραγική η κατάσταση στους Δήμους από την κυβερνητική πολιτική


Οι βάρβαρες και αντικοινωνικές συνθήκες που θεμελιώθηκαν στην Τοπική Διοίκηση και ειδικά στο χώρο εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων, εντείνονται σε όλο το πλαίσιο λειτουργίας της. Η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους έχει σαν αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη καταβολή των μισθών στους υπαλλήλους, τη δημιουργία νέων πρωτόγνωρων καταστάσεων μεταξύ τους καθώς και την ένταση της κατηγοριοποίησής τους.

Η μη έγκαιρη καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους στο Δήμο Καρδίτσας, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα νομικά πρόσωπα (από 3 έως και 10 μήνες), δημιουργούν συνθήκες απόγνωσης και οικονομικού στραγγαλισμού στις οικογένειές τους.

Οποιαδήποτε δικαιολογία από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου για την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους την οποία δημιούργησαν οι υποταγμένες στην πολιτική της Ε.Ε. κυβερνήσεις του δικομματισμού στη χώρα, αποτελεί το φύλλο συκής, κάλυψη και λανθάνουσα στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της δικομματικής – πλέον – κυβέρνησης.

Μπροστά στον κίνδυνο οικονομικής χρεωκοπίας των εργαζομένων στο Δήμο Καρδίτσας, η διοίκησή του δεν έχει τίποτε να πει για την κυβερνητική πολιτική που οδήγησε τη λαϊκή οικογένεια να ακροβατεί στα όρια της εξαθλίωσης. Το αντίθετο μάλιστα, με τις δικαιολογίες του τύπου «δεν υπάρχουν λεφτά», «είναι μειωμένοι οι πόροι της αυτοδιοίκησης» αποκρύβει ότι «λεφτά υπάρχουν» αλλά για την ανάπτυξη και κερδοφορία των τραπεζών και των άλλων «ευαγών» ιδρυμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, αποκρύπτει ότι η χρεωκοπία του λαού είναι προϋπόθεση για την «ανάπτυξη».

Για τους εργαζόμενους στο Δήμο Καρδίτσας όμως είναι φανερό ότι η επίθεση που ξεκίνησε εναντίων τους και εναντίων των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα ενταθεί και από τη δικομματική κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ. Η κυβέρνηση αυτή θα εφαρμόσει όσα αντιλαϊκά μέτρα αποφάσισε και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη τρικομματική κυβέρνηση ενώ θα πάρει και νέα πιο σκληρά μέτρα όπως επιβάλλει η πολιτική των μνημονίων.

Ελάχιστος όρος αντίστασης σ’ αυτή την κατάσταση είναι η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους, από τους νέους και τους άνεργους, άμεσων μέτρων ανακούφισης της ζωής τους σε άμεση σύγκρουση με την πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. έτσι ώστε η οικονομία να οργανωθεί με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Διεκδικούμε επείγοντα μέτρα για:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων.
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Άμεση δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών στην προοπτική της κατάργησης κάθε είδους τοπικής φορολογίας.
  • Γενναία χρηματοδότηση για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ώστε να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις των γονέων στη νέα περίοδο.
  • Να μην κλείσουν δομές και υπηρεσίες του Δήμου αλλά αντίθετα να διευρυνθούν.
  • Να μη απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε οποιαδήποτε δομή του δήμου.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο 11 προτάσεις Καρδιτσιωτών για επενδύσεις στο Νομό