Ειδήσεις

Τρεις γυναίκες Πρόεδροι σε Θεσσαλικούς Συλλόγους στην Ευρώπη


Στις 11 Μαρτίου 2018, εβδομάδα που εορτάστηκε και η γιορτή της γυναίκας, διεξάχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου στον Θεσσαλικό Σύλλογο Κολωνίας. Νέα Πρόεδρος αναδείχτηκε η κ. Αναστασία Δημητρίου που είναι μόλις 23 ετών. Η κ. Δημητρίου κατάγεται από το Ορθοβούνι Καλαμπάκας και γεννήθηκε στην Κολωνία. Είναι ενεργό μέλος στο Θεσσαλικό Σύλλογο Κολωνίας και εργάστηκε στο παρελθόν και ως μέλος στο Δ.Σ.!

Πρόκειται για ένα ακόμα νέο κορίτσι με όραμα και νέες ιδέες, με πάθος και αγάπη για την Θεσσαλία. Η ευγένειά της και η ηρεμία της συμπληρώνουν το δυναμικό της χαρακτήρα και σίγουρα αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για κάθε Θεσσαλή αλλά και για κάθε Ελληνίδα. Όνειρό της και στοίχημα φιλόδοξο αποτελεί τόσο η διάδοση και η προώθηση των παραδόσεων του τόπου μας όσο και η συσπείρωση για μια ισχυρή θεσσαλική νεολαία και όχι μόνο! Υπόσχεται ότι θα δουλέψει σκληρά για να συνεχίσει το έργο των προκατόχων της προσθέτοντας και η ίδια το δικό της λιθαράκι σ΄αυτό που ονομάζεται Θεσσαλική Ομοσπονδία.

Στο νέο Δ.Σ. του Θεσσαλικού Συλλόγου Κολωνίας εκλέχτηκαν επίσης ο κ. Θεόδωρος Αντώνιου (Α´ Αντιπρόεδρος), η κ. Ευθυμία Αντώνιου (Β´ Αντιπρόεδρος), η κ. Νεκταρία Ευστάθιου (Γραμματέας) και η κ. Μαρία Δημητρίου (Ταμίας).

H Ομοσπονδία θέλοντας επίσης να τιμήσει την Ελληνίδα γυναίκα μετανάστρια και να αναγνωρίσει το ρόλο της στην εποχή μας ως γυναίκα, μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη, άνεργη, επιχειρηματία, επιστήμονα, αλλά και την αξιόλογη συνεισφορά της απόδημης Ελληνίδας στις ομογενειακές οργανώσεις, στις τοπικές κοινωνίες, εδώ στην δεύτερη πατρίδα συγχαίρει συνάμα όλες τις Θεσσαλές που βρίσκονται σήμερα στη θέση της Προέδρου σε κάθε Θεσσαλικό Σύλλογο: Πρόκειται για την κ. Αναστασία Δημητρίου από Κολωνία, την κ. Λασπά Βασιλική από Σβάινφουρτ και την κ. Μιχαλέ Σοφία από Ντίσελντορφ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Διαμαντής Γκίκας

 

   

Ο Α’  Γραμματέας

 

Άγγελος Βόμπρας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Γιορτάζοντας το 1821 στην Ψηφιακή Εποχή
Επόμενο άρθρο Κ. Νούσιος: Το τεχνολογικό χάσμα και η ριζωμένη άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ