Τρεις νέες πλατείες κατασκευάζονται στην πόλη των Σοφάδων


Τρεις νέες πλατείες αποκτά αυτή την εποχή η πόλη των Σοφάδων καθώς ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων για την περιβαλλοντική τους αναβάθμισηπροϋπολογισμού 420.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το Μάρτιο του 2012 μετά από πρόταση του Δ. Σοφάδων σε προκήρυξη της ΕΠ Θεσσαλίας που αφορούσε την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στις έδρες των δήμων και δημοπρατήθηκε στις 3/7/2013. Το έργο ανατέθηκε στον ανάδοχο με έκπτωση 50,38% και η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε στις 18/9/2013. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι η 17η/9/2014 αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα.

Το χώρο εργασιών επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Παπαστεργίου, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ Νίκο Μπαντέλα και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου με τη συγκεκριμένη εργολαβία αναμένεται η ανάπλαση τριών υποβαθμισμένων αισθητικά κοινόχρηστων χώρων στη δυτική επέκταση της Δ.Κ Σοφάδων συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων και συγκεκριμένα στα οικοδομικά τετράγωνα Γ186, Γ182 και Γ184 (ύψος σιδηροδρομικού σταθμού).

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν:

α) φυτοτεχνικές διαμορφώσεις με τη δημιουργία παρτεριών και δενδροφυτεύσεων,

β) διαμορφώσεις χώρων ξεκούρασης με την τοποθέτηση καθιστικών σε διάφορες θέσεις,

γ) δημιουργία χώρων περιπάτου με πλακόστρωτους διαδρόμους,

δ) την κατασκευή βρυσών ,

ε) την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού,

στ) φωτισμό

Ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε ότι:

Ένα ακόμα σημαντικό έργο για την πόλη των Σοφάδων άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Χώροι που μέχρι χθες ήταν εγκαταλελειμμένοι αξιοποιούνται πλέον με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των κατοίκων.

Δεν μας πτοούν οι δυσκολίες των τελευταίων χρόνων. Δεν μας απογοητεύει η οικονομική αφαίμαξη των Δήμων. Συνεχίζουμε δυνατά να εργαζόμαστε ακατάπαυστα και με συνέπεια για την αναζήτηση λύσεων που θ’ ανακουφίζουν και θα ικανοποιούν τους δημότες μας αλλά και την προοπτική του Δήμου συνολικά.”

Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, προχωράμε μπροστά και διαμορφώνουμε έναν δήμο ετοιμοπόλεμο και ικανό ν’ ανταποκριθεί στη νέα εποχή που έρχεται και στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση της Καρ.Πός με Εργατικό Κέντρο και ΕΠΣΚ
Επόμενο άρθρο Το ΚΚΕ Θεσσαλίας για τη συνέντευξη της Η. Διώτη στην Καρδίτσα