Τριήμερες κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα για τους δημοτικούς αστυνομικούς


Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.

Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομίααλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων O.T.A. N. Καρδίτσας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και πιο συγκεκριμενα:

 

1.     Αποχή από οποιαδήποτε εργασία των Δημοτικών Αστυνομικών το ΣΑΒΒΑΤΟκαι  ΚΥΡΙΑΚΗ 6 και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 αντίστοιχα.

2.     Στάση εργασίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο συλλαλητηριο γινεται προσπαθεια να συμμετεχουν Δημοτικοι Αστυνομικοι από την Καρδιτσα και τα Τρικαλα.

3.     Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. άμεσα και δυναμικά με ξεκάθαρη θέση να προστατέψει με αποφάσεις της τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία μεθοδικά και απροκάλυπτα οδηγούν σε διάλυση.

 

                Για το Δ.Σ.

 

 

     Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

Απόστολος Ταξιάρχης                                                Σωτήριος Σουρλας

 

Προηγούμενο άρθρο Τροπολογία για μεταβατική περίοδο στη Δασοπονία – Δρομολογείται σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας
Επόμενο άρθρο Δωρεάν λεωφορείο για την ΙΚΕΑ Θεσσαλία