Ειδήσεις

Τριήμερο εξερεύνησης μονοπατιών στη Δυτική Αργιθέα


Τριήμερο εξερεύνησης μονοπατιών είχε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), στη Δυτική Αργιθέα και συγκεκριμένα στην περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.

Τρία μέλη του ΕΟΣΚ, ο Αποστόλης Παντελής, ο Αντώνης Παπαδάκος και ο  Παντελής Μανώλης με ορμητήριο τα χωριά Αργύρι και Καταφύλλι, με τη βοήθεια ντόπιων, όργωσαν την περιοχή, καταγράφοντας μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές. Το μικρό αλλά όμορφο φαράγγι Κλιδέρα ανάμεσα στο Αργύρι και στα Κέδρα Ευρυτανίας, το παλιό μονοπάτι που ένωνε το Αργύρι με το Καταφύλλι, που δυστυχώς σε αρκετά σημεία έχει καταστραφεί κυρίως από την διάνοιξη δρόμων και φυσικά ανέβηκαν στην κορυφή Μιρμιτζάλα από διαφορετικές προσεγγίσεις.

Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις για καταγραφή και άλλων διαδρομών αλλά και αξιοποίηση αυτών.

Ο ΕΟΣΚ ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εξερεύνηση και κυρίως τον Κώστα Τσιάκαλο, τον δεκαπεντάχρονο Λάμπρο Καρανίκα και τον Κοσμά Τσιβόλα  από το Καταφύλλι, τον πρόεδρο  Ηλία Παβαγιώτου και τον Δημήτρη Τσιούβα από το Αργύρι και φυσικά την Νίκη για την ζεστή φιλοξενία (αλλά και την υπέροχη κολοκυθόπιτα) στον όμορφο ξενώνα της.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας
Επόμενο άρθρο Εντυπωσιακές παραστάσεις του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας