Τριήμερο κιθαριστικής πανδαισίας στη Λίμνη Πλαστήρα


Ένα τριήμερο κιθαριστικής πανδαισίας με εξέχοντες δασκάλους και σολίστ της κιθάρας με διεθνή σταδιοδρομία και καταξίωση φιλοξενεί ο Νομός Καρδίτσας και η Λίμνη Πλαστήρα αυτές τις μέρες.

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας κλείνει αύριο Κυριακή Ιουλίου 2014 το βράδυ στο HotelNevros στη Λίμνη Πλαστήρα με την απονομή των βραβείων του Διαγωνιστικού Τομέα.

Επίσης, ένας εκ των νικητών θα λάβει ως βραβείο την εμφάνισή του στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που αρχίζει στην πόλη μας την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014.

Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν και παιδιά από την Καρδίτσα, Παλαμά, Σοφάδες και Μουζάκι ενώ τα σεμινάρια παρακολουθούν αρκετοί Καρδιτσιώτες καθηγητές Κιθάρας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, με την συμπαράσταση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχουν οι Καρδιτσιώτες Σολίστ και Καθηγητές Κλασικής Κιθάρας, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΣ και ΣΤΕΛΙΟΣ  ΜΟΥΣΤΟΣ.

Συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 30 Κορυφαίοι παιδαγωγοί και Σολίστ της κιθάρας, διεθνούς φήμης.

Μεταξύ άλλων το Κιθαριστικό Ντουέτο της SONYCLASSICALINTERNATIONAL, με συμμετοχή στο επετειακό CD του ASTORPIAZZOLLATANGOLESSONS”, STELIOS & VASSILIS (ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ), ο απόφοιτος του MOZARTEUM με δισκογραφία στην LEGENDCLASSICS και συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ κιθάρας του κόσμου ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ, ο επίσης απόφοιτος του MOZARTEUM, διεθνούς φήμης σολίστ, βραβευμένος με 17 βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ, ο διεθνώς καταξιωμένος, με πολλά σημαντικά βραβεία στο εξωτερικό ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ, απόφοιτος της ακαδημίας SCHUMMAN, με δισκογραφία στην NAXOS, o ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΓΛΟΥ με δισκογραφία στην EMICLASSICS και σημαντική διεθνή καριέρα, ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΟΛΑΝΙΑΝ, με σπουδαία δισκογραφία, βραβευμένος από την Δημοκρατία της Αρμενίας και εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες του εξωτερικού, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ με πάμπολλα βραβεία σε μεγάλους διαγωνισμούς του εξωτερικού και σημαντική δισκογραφία, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ σολίστ διεθνούς φήμης, μαζί με το FUEGOGUITARTRIO (ROLANDHOFMANN, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ), o «φλαμεγκίστας» του Φεστιβάλ, με διεθνή καριέρα, συνεργάτης του περίφημου χορευτή του PACODELUCIA, GRILLO, ΧΡΗΣΤΟΣ  ΤΖΙΦΑΚΗΣ,  ο περσινός νικητής του διαγωνισμού Σολίστ, του Φεστιβάλ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗΣ, ο παιδαγωγός και μέλος του κΙθαριστικού κουαρτέτου ΟΡΦΕΑΣ, Καβαλιώτης ΤΑΣΟΣ ΔΕΛΙΟΣ, καθώς και καταξιωμένοι καθηγητές και σολίστ από όλη την Θεσσαλία.

Στην επίσημη έναρξη μίλησαν για το σημαντικό αυτό γεγονός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιος Γκόλγκαρης, οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του Φεστιβάλ Βασίλης Καναράς-Στέλιος Μούστος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Καρδίτσας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που διοργανώνει το Φεστιβάλ, Νίκος Ευθυμιάδης.

Όπως Τονίστηκε από τους διοργανωτές,το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, καθιερώνεται ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός για ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών στο να προκύπτει ένα πολύ σπουδαίο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό προϊόν με μεγάλη απήχηση σε όλη την Ελλάδα.

Είναι πολύ σπουδαίο για το Νομό Καρδίτσας και ειδικότερα για τη Λίμνη Πλαστήρα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης να διοργανώνεται ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός που φέρνει κόσμο και χρήματα στην περιοχή.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Διεθνές σεμινάριο διεύθυνσης παιδικής-σχολικής χορωδίας
Επόμενο άρθρο Ο Ευάγγ. Ακρίβος με 18.69 πρώτος του ΕΠΑΛ Σοφάδων