Τριήμερο Πανελλήνιο Σεμινάριο Μαρίμπας


Αρχίζει σήμερα Παρασκευή στις 20 Μαρτίου 2015 στις 4:00 το απόγευμα τριήμερο Πανελλήνιο Σεμινάριο Μαρίμπας που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης και θα τελειώσει  την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 1 το μεσημέρι από το διακεκριμένο Ιταλό Σολίστ και καθηγητή κρουστών και Μαρίμπας Μάριο Σπατάρο για καθηγητές και σπουδαστές κρουστών από όλη την Ελλάδα.

Ένα σπάνιο σεμινάριο σε ένα άγνωστο για τους περισσότερους μουσικό όργανο, κρουστό, επιφυλάσσει το Ωδείο Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων και των διεθνών του συνεργασιών με Πανεπιστήμια, μουσικές ακαδημίες του εξωτερικού και διάσημους σολίστ. Τον πολύ σπουδαίο Ιταλό σολίστ και καθηγητή Μαρίμπας Μάριο Σπατάρο θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν για ένα τριήμερο καθηγητές και σπουδαστές κρουστών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Επίσης , απόψε Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 8:45 το βράδυ ο Μάριο Σπατάρο θα εμφανιστεί στα Τρίκαλα στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο του Ματσόπουλου. Αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ θα πραγματοποιήσει ρεσιτάλ μαρίμπας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη.

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τριήμερο Πανελλήνιο Σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη Γραμματεία του Ωδείου Καρδίτσας- Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας, στο τηλέφωνο 2441075440 και στο email nke@otenet.gr

ΜΑΡΙΟ ΣΠΑΤΑΡΟ:

      Επονομάστηκε ο «Κύριος Μουσική», ο Mario Spataro θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του Μουσικού Πανοράματος.

Ξεκίνησε ως «παιδί θαύμα» ως πιανίστας και ερμηνεύοντας στην ηλικία των τεσσάρων (4) ετών την Τοκάτα και fuga σε ρε ελλάσονα του Μπαχ.

      Συνεχίζονται τις σπουδές του αντιμετωπίζει όλους τους συνθέτες και όλα τα είδη της μουσικής, από Μπαχ στον Σοπέν και από τον Ραχμάνινωφ στον Σκριάμπιν.

      Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών αποφασίζει να μελετήσει ντραμς και κρουστά συνθέτοντας, παράλληλα σύγχρονη μουσική και τζαζ.

      Μετά τη συνάντηση με τον L.H Stevens πλησιάζει στον κόσμο των κρουστών επιτυγχάνοντας αμέσως καταπληκτικά αποτελέσματα και νικώντας σε πολλούς Εθνικούς και Διεθνείς  διαγωνισμούς μεταξύ των οποίων: “Tournoua Internazional De music, Paris”, “L.H Stevens Special Prize New York Foundation”, “Premio Nettuno Doro”, “Premio Rosa Ponselle” , “Premio Intenazionale Filadelfia”, Premio Internazionali Suoni del Pollino”, “Premio Citta di Matera”, Premio Valeria Martina”, “Premio Citta di Massafra”, “Premio Citta di Ostuni”, “Outastanding Musician New York AwardsPremio Citta di Cerisano, Premio Giovani Talenti, Premio Citta di Padova, και πολλούς άλλους .    

      Παίζει και τελειοποιείται με τους καλλιτέχνες : L.H Stevens, M.J. Burritt, M. Queen, J.Beck, R. Holly, N.J. Zivkovic, K. Aleo, T.Adams, I. Bilic, M.Klimasara, R.Wiener, N. Groover, L.Morleo και πολλούς άλλους.

      Εκτιμήθηκε, προσκλήθηκε και καλείται να δώσει Ρεσιτάλ και Master Class από εξαιρετικά ονόματα της Μουσικής, μεταξύ των οποίων ο M.Abbado.
Το όνομά  του εμφανίζεται συχνά στις σελίδες των περιοδικών και των εφημερίδων.

      Η ευρύτητα και η ποικιλία του ρεπερτορίου του, του επέτρεψε να κερδίσει τον τίτλο του «ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ» από την οποία θα γεννηθεί μεταξύ των άλλων δισκογραφικών παραγωγών, ένα ομώνυμο CD.

      Έχει γράψει  πολλές συνθέσεις του, συμπεριλαμβανομένων των μεθόδων διδασκαλίας για μαρίμπα, κρουστά, τζαζ, ορχήστρα, μουσική για κινηματογράφο κ.α.

      Ως ντράμερ, κρουστός και μαριμπίστας  έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες, ορχήστρες δωματίου, κουαρτέτα και τρίο τζαζ.

      Ως καλλιτέχνης χρησιμοποιεί επώνυμες μάρκες μουσικών οργάνων μεταξύ των οποίων την “UFIP” και τη “YAMAHA”.

      Παράλληλα με τη διδασκαλία, δραστηριοποιείται ως σολίστ  της Μαρίμπα στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 21 Μαρτίου : Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας – Γράφει ο Κ. Γραμμένος
Επόμενο άρθρο Διανομή μήλων από το Σύλλογο Πολυτέκνων Καρδίτσας