Τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου – Τη Δευτέρα, στις 12.00μ η Εξόδιος Ακολουθία


Τρισάγιο στη μνήμη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη, πρώην Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κυρίλλου τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Ιανουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης.

Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες ηχούσαν πένθιμα, ενώ λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησε μεγάλη θρησκευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό Ναό συνεχίζοντας την πορεία της από την κεντρική πλατεία της πόλης και καταλήγοντας στο Ναό για την τέλεση του τρισάγιου.

Το παρών έδωσαν τόσο ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και άπαντες οι κληρικοί της τοπικής μας Εκκλησίας, όσο και σύσσωμες οι τοπικές αρχές, αλλά και πλήθος πιστών.

Το τρισάγιο τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης αφού η Καρδίτσα πενθεί «αποχαιρετώντας» έναν δικό της άνθρωπο, τον Ποιμενάρχη της, που την καθοδηγούσε πνευματικά από το 2005 οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης αύριο Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριστός Μητροπολίτης εκοιμήθη χθες Σάββατο, ενώ νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μητροπολίτης Κυθήρων για τον Μακαριστό Θεσσαλιώτιδος
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Κ. Τσιάρα