Ειδήσεις

Τροφοδότηση δύο νέων περιοχών με φυσικό αέριο -Ν. Μηχανιώνα και Επανομή


Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγκαινίασε την τροφοδότηση του δικτύου διανομής δύο νέων περιοχών της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής, του Δήμου Θερμαϊκού, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με το 5ετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης που έχει θέσει. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/11/2018, στην Κεντρική Πλατεία Επανομής, σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους oΥφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σ. Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Α. Τζιτζικώστας, ο Δήμαχος Θερμαικού, κ. Γ. Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γ. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Β. Μπούρας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας, οι πρώην Υπουργοί, κ. Δ. Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Θ. Καράογλου, βουλευτής Ν.Δ.,κατά την οποία άναψαν συμβολικά τη φλόγα φυσικού αερίου και προχώρησαν στην ενεργοποίση των πρώτων οικιακών καταναλωτών και του πρώτου Δημοτικού κτιρίου, του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Μηχανιώνας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι η συνέπεια είναι αρχή της Εταιρείας καθώς διασφαλίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Για το λόγο αυτό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ φρόντισε να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για σύνδεση των περιοχών Ν. Μηχανιώνας και Επανομής νωρίτερα απ’ότι προέβλεπε ο προγραμματισμός που έγινε στην αρχή του έτους, ώστε οι πολίτες να απολαύσουν τα οφέλη του φυσικού αερίου στο χρόνο που η Εταιρεία είχε υποσχεθεί. Στη συνέχεια ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, που από το 2019 έως το 2023 είναι της τάξεως των 95εκ. € και προβλέπουν επέκταση του δικτύου κατά 290χλμ. εκ των οποίων 158χλμ. στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλία.Επενδύσεις που τις χαρακτήρισε ουσιαστικές και που γίνονται με τεχνοκρατικά κριτήρια ώστε η τιμή διανομής να παραμένει στα χαμηλότερα και να μην επιβαρύνουν τον καταναλωτή. Ο κ. Μπακούρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη ποσού 15εκ. € στο ΕΣΠΑ για την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου, τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το Δήμαρχο Θερμαϊκού και τους βουλευτές της περιοχής, επισημαίνοντας ότι η συλλογική προσπάθεια αποβαίνει πάντα αποτελεσματική και προς όφελος του πολίτη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Β. Μπούρας,αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η Εταιρεία ώστε να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της στο χρονοδιάγραμμα που είχε η ίδια θέσει ώστε εκτός από τα αστικά κέντρα, να τροφοδοτηθούν με αέριο όχι μόνο τα αστικά κέντρα αλλά και οι κωμοπόλεις.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή μέρα για τη Ν. Μηχανιώνα και την Επανομή χαρακτήρισε τη σημερινή ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γ. Μαυρομάτης, ο οποίος ευχαρίστησε την ηγεσία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αλλά και το προσωπικό της για την εξαιρετικά αποτελεσματική συνεργασία τους. Δεσμεύτηκε δε, ότι σύντομα όλα τα δημοτικά κτίρια θα προχωρήσουν στη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στον οικονομικό τομέα.

Στην αναγκαιότητα αξιοποίησης του φυσικού αερίου στην παραγωγική διαδικασία που διασφαλίζει τη μείωση του κόστους παραγωγής, αναφέρθηκαν στις σύντομες παρεμβάσεις τους οι βουλευτές κ.κ. Μάρδας και Καράογλου. Ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. κ. Α. Τζιτζικώστας, χαρακτήρισε το φυσικό αέριο αναπτυξιακό και κοινωνικό καθώς συμβάλλει  αφενός στη μείωση του κόστους στον παραγωγικού τομέα και αφετέρου εξασφαλίζει τη θέρμανση των νοικοκυριών με χαμηλότερο κόστος. Αναφέρθηκε, τέλος, στην οικονομική συμβολή της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του δικτύου σε όλες τις περιοχές του ΝομούΘεσσαλονίκης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σ. Φάμελλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή την κυβερνητική περίοδο κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα που δίνει φυσικό αέριο σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Έργο, που όπως είπε, προβλέπει ποσό 100εκ. € που είναι εγκεκριμένο για τα επόμενα χρόνια.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που πρόκειται να ακολουθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στις περιοχές της Αδείας της.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Καπράνας: Όλοι στην απεργία της Τετάρτης
Επόμενο άρθρο O Μύλος των Ξωτικών - Επίσημη Τελετή Έναρξης