Ειδήσεις

Τρόφιμα στους πρόσφυγες προσέφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ


Αυτή τη στιγμή, σε όλη τη χώρα βρίσκονται διάσπαρτοι και εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές, κυρίως Σύριοι, εξαιτίας της απάνθρωπης απόφασης πολλών ευρωπαϊκών κρατών να μη φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο έδαφός τους.

Στα όρια του νομού μας έχουν βρεθεί εκατοντάδες εγκλωβισμένοι, στην πλειοψηφία τους παιδάκια και γυναίκες. Παγωμένοι, πεινασμένοι, άρρωστοι.

Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι με πλήρη δικαιώματα στη ζωή, την τροφή, τη στέγη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και καμιά ιμπεριαλιστική ανάγκη, καμιά σκοπιμότητα αστικών τάξεων δεν μπορεί να τα αναστείλει προσωρινά ή πιο μόνιμα.

Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Νέο Μοναστήρι.

Το απόγευμα της Τετάρτης, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφτηκε το Νέο Μοναστήρι και πρόσφερε στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους τρόφιμα.

Με αυτήν την τραγωδία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξοικειωθεί κανείς. Η πράξη μας αυτή αποτελεί μία ελάχιστη συνεισφορά στους λαούς που ξεκληρίζονται λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ                         ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσού Γ. για το προσφυγικό ζήτημα
Επόμενο άρθρο Η Χρ. Κατσαβριά για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση