Ειδήσεις

Τσιάρας: Οδυνηρές οι συνέπειες για όσους δεν υπακούν στις οδηγίες για τον κοροναϊό


«Η αύξηση των κρουσμάτων είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί τεράστια ανησυχία και μεγάλο προβληματισμό. Ωστόσο, λίγο πολύ, όλοι γνωρίζαμε ότι ο τρόπος που εξαπλώνεται ο συγκεκριμένος ιός πιθανότατα θα μας έφερνε ενώπιον αυτής της πραγματικότητας», σημείωσε μιλώντας στο LIVE NEWS ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
«Πρέπει να αναδείξουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα, που μάλλον θα είναι καθοριστικό για την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, που αφορά στη λεγόμενη ατομική ευθύνη. Πρέπει όλοι να έχουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, και μία πολύ διαφορετική προσέγγιση», τόνισε ο κ. Τσιάρας.
«Είναι σαφές πως όταν κάποιος δεν υπακούει στις οδηγίες που δίνονται από την Επιτροπή για τον κοροναϊό, διαπράττει κάτι αρνητικό για όλους τους συνανθρώπους του και όλη την κοινωνία. Για αυτό υπήρχε και η παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία όσοι δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του κοροναϊού, θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο, με οδυνηρές συνέπειες. Με την ανάγκη να αναδειχτεί η σημασία της ατομικής ευθύνης», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Δεν μπορούμε να παίξουμε με κάτι που αφορά στη ζωή. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, για όποιο χρονικό διάστημα απαιτείται. Είναι ευτύχημα ότι σε σχέση με άλλες χώρες, δείξαμε αντανακλαστικά και ετοιμότητα για να μην φτάσουμε στο ίδιο σημείο. Χρειάζεται ευθύνη, συναίσθηση, σοβαρότητα, και σχεδιασμός που διαμορφώνεται καθημερινά», σημείωσε ο ίδιος.
Αναφορικά με το κλείσιμο των δικαστηρίων για δύο εβδομάδες και την διακοπή των πλειστηριασμών, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «υπήρξε μεγάλος προβληματισμός, αλλά υπήρχαν αιτήματα από το σύνολο των δικαστικών λειτουργών, των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγορικών συλλόγων. Έτσι, η εθνική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη λήψη κάποιων μέτρων».
«Έχουν ανασταλεί τα ακροατήρια των δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα για τις επόμενες 14 ημέρες. Λαμβάνουμε αποφάσεις ανάλογα με τις εξελίξεις. Είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται μεγάλη σκέψη, γιατί δεν μπορεί να σταματήσει η λειτουργία της ελληνικής πολιτείας. Για αυτό και υπήρξε η πρόβλεψη, κάποιες από τις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης να συνεχίσουν να λειτουργούν», πρόσθεσε σχετικά.

Προηγούμενο άρθρο Υπαίθρια εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πρόσθετα Μέτρα Πρόληψης για τον Κορωνοϊό από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ