Υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης


 Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, απηύθυναν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΜΑΣ και της ΟΓΕ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν. Τόνισαν ότι υπάρχει και ο δρόμος της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, ο δρόμος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός! Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

 «Απέναντι στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στο ΣΕΒ και όλους τους κρυφούς και φανερούς «συνεργούς» στο αντιλαϊκό έγκλημα, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποκρούσει το νέο συντριπτικό χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Την Τετάρτη όλοι οι χώροι δουλειάς πρέπει να νεκρώσουν και οι δρόμοι να βουλιάξουν. Το πολυνομοσχέδιο – σκούπα της κυβέρνησης κάνει ακόμη πιο λιανά, ότι η εργατική λαϊκή οικογένεια βρίσκεται στη δίνη ενός πρωτοφανούς πολέμου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει με το χαρακτηρισμό του «κατεπείγοντος» τρανταχτές ανατιμήσεις στους ειδικούς φόρους μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα και άλλα εμπορεύματα πρώτης ανάγκης) προκειμένου να αυξήσει το ξεζούμισμα του λαού από την 1η Γενάρη του 2011. Πρόκειται για την τρίτη δόση από τις ανατιμήσεις που ξεκίνησαν από φέτος το Μάρτη (πριν πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιό τους) με στόχο να τις απογειώσουν ακόμη περισσότερο στην επόμενη κλιμάκωση.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να έρθει δυναμική κι ασυμβίβαστη συμμετέχοντας στην απεργία της Τετάρτης και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η μικρομεσαία αγροτιά βιώνει την αγριότητα της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης – τρόικας και ΕΕ. Αν δεν τους σταματήσουμε τα ακόμη χειρότερα έρχονται με νέους σκληρότερους, πιο αντιλαϊκούς νόμους.

Ο αντίκτυπος στα μικρομάγαζα και γενικά στους αυτοαπασχολούμενους, που εξαρτώνται άμεσα από το εισόδημα των εργαζομένων, θα είναι τεράστιος και θα επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Οι μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίζουν να βλέπουν τα χρέη τους να αυξάνονται, τα μαγαζιά τους να κλείνουν, το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς τους να χειροτερεύει. Ήδη, οι αποφάσεις για κατασχέσεις στα δικαστήρια παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Η επόμενη μέρα για τη νεολαία θα είναι ζούγκλα και σκλαβιά περασμένων αιώνων!

Όλοι τώρα με το ΠΑΜΕ!

Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Μην αφήσουμε να μας καταδικάσουν στη φτώχεια. Έχουμε και εμείς ευθύνη. Να πάρουμε θέση στην οργάνωση του αγώνα για την προστασία των ανέργων, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά εγκλήματα, για δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 15 Δεκέμβρη. Όλοι στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία».

Προηγούμενο άρθρο Σε λάθος δρόμο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
Επόμενο άρθρο 65χρονος Καρδιτσιώτης ανασύρθηκε νεκρός από χαράδρα στο Καρπενήσι