Υπέβαλε την παραίτησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας


 Την παραίτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Ματθαίου Ευθυμίου, κρατά από χθες στα χέρια του ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Ευθυμίου με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό εκφράζει το παράπονό του για τη μη στήριξή του και υπογραμμίζει πως η παραίτησή του κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του για τα όσα ακούστηκαν γύρω από το όνομά του όλο το προηγούμενο διάστημα. 

 Επιστολή παραίτησης

« Κύριε Υπουργέ

Την 19η Ιανουαρίου 2011 είχα προσκομίσει προσωπικά στη Διευθύντρια του γραφείου σας κ. Πρωτόπαπα ένα έγγραφο με θάμα: Παραίτηση Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, το οποίο και σας το επισυνάπτω.

Το ελάχιστο που σας ζητούσα ήταν ότι για λόγους ευθιξίας, προκειμένου να προστατεύσω καλλίτερα τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου. Απάντηση δεν πήρα και συνέχισα κανονικά την εργασία μου ως Διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας. Από τον Ιανουάριο 2011 που κοινοποιήθηκε το πόρισμα του Επιθεωρητού ΣΕΥΥΠ κ. Βλάχου μέχρι σήμερα εσείς γνωρίζατε τα πάντα για το πρόβλημά μου, αλλά συνεχίσατε να με διατηρείτε Διοικητή κανονικά και να μου εμπιστεύεστε τη διαχείριση του ως άνω Νοσοκομείου.

Οι διαδικασίες σχετικά με το πόρισμα του κ. Βλάχου συνεχίστηκαν και παραπέμφθηκα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου σας, το οποίο συνήλθε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 όπου παραστάθηκα και εξέθεσα με παρρησία τις απόψεις μου.

Απ΄όσο πληροφορήθηκα λήφθηκε απόφαση από το εν λόγω Υ.Σ με βάση την οποία είμαι ανάμεσα σε έξι γιατρούς που τιμωρούνται και τίθενται σε καθεστώς δυνητικής αργίας.

Δεν γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης αλλά σε κάθε περίπτωση αδυνατώ να πιστέψω ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον δια της αποπομπής μου από το ΕΣΥ, στο οποίο σεις ο ίδιος μου αναθέσατε έναν κρίσιμο διοικητικό ρόλο.

Κύριε Υπουργέ στο διάστημα της θητείας μου στο Γ.Ν. Καρδίτσας αγωνίστηκα, πόνεσα, κουράστηκα, πάλεψα με συμφέροντα, έκανα εχθρούς, αλλά και φίλους. Το έργο μου είναι γνωστό και υπάρχει στο ESY.net. Το έργο μου στο ΕΣΠΑ επίσης. Η οικογένειά μου και οι πολίτες της Θεσσαλίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είμαι και ότι δεν είμαι καταχραστής του δημοσίου χρήματος.

Είμαι υπερήφανος και η αλήθεια θα λάμψει ενώπιον της Δικαιοσύνης στην οποία θα προσφύγω, δεν έχω να φοβηθώ τίποτε, φοβάμαι όμως τις αδιαφανείς και προειλημμένες αποφάσεις των οργάνων του Υπουργείου σας.

Μετά από όλα αυτά και εκφράζοντας το έντονο παράπονό μου ότι δεν με βοηθήσατε (ζητώντας μου να παραιτηθώ ή αποπέμποντάς με) να προστατέψω την τιμή μου και την αξιοπρέπειά μου, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διοικητού του Γ.Ν. Καρδίτσας».

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας

Ματθαίος Ευθυμίου

Επιστολή στις 9/12/2010

Ωστόσο ο κ. Ευθυμίου, είχε αποστείλει και παλαιότερα επιστολή στον Υπουργό Υγείας, στην οποία ανέφερε: «Είμαι από τον Απρίλιο του 2010 Διοικητής στο Γ.Ν. Καρδίτσας και επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την τιμή να ηγούμαι ενός Νοσοκομείου που πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα της χώρας μας.

Η ενασχόλησή μου με τη Διοίκηση ενός Υγειονομικού Σχηματισμού αποτελεί εκπλήρωση μιας φιλοδοξίας να προσφέρω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου και μάλιστα έτυχε να είμαι στη μάχη σε μια δύσκολη για την πατρίδα μου περίοδο και όταν επιτύχουμε τους στόχους μας να λέω με υπερηφάνεια: « Ναι ! ήμουν κι εγώ εκεί παρόν στην μάχη και έβαλα κι εγώ το δικό μου λιθαράκι, στην Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατ΄ επέκταση της πατρίδας».

Στο οκτάμηνο που πέρασε με μεγάλη προσπάθεια και πολύ κόπο καταφέραμε να επιτύχουμε όλους τους στόχους που τέθηκαν από το Υπουργείο, εξορθολογισμός και μείωση του κόστους των δαπανών, δραστικές παρεμβάσεις στο φάρμακο και στα αντιδραστήρια, επίτευξη των στόχων του ‘’μνημονίου”, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για ανάπτυξη και δημιουργία για το 2011 (ΕΣΠΑ, Ποιότητα και Ασφάλεια κλπ)

Δυστυχώς όμως « Δεν θα είμαι και εγώ παρών στη μάχη» διότι, στο πόρισμα των Επιθεωρητών- Ελεγκτών Υγείας για τη σπατάλη που αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και για τη Χειρουργική Κλινική, είμαι κατηγορούμενος.

Οι κατηγορίες αυτές σε ότι με αφορούν είναι αβάσιμες και αστήρικτες, όλες αποτελούν Διοικητικές παραλείψεις του Νοσοκομείου, όπου όντως η κακοδιαχείριση ήταν εμφανής και η σπατάλη ανεξέλεγκτη. 

Με βάση τα παραπάνω και για λόγους ευθιξίας, προκειμένου να προστατεύσω καλλίτερα τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου».

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ονομάτων που προέκυψαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2011
Επόμενο άρθρο Δυναμική η απάντηση των Καρδιτσιωτών στο Υπ. Παιδείας