Υπαγωγή επαγγελματιών αυτοκινητιστών σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις ζητά η Μαρία Θεοχάρη


 Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα. Λούκα Κατσέλη κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, με θέμα την υπαγωγή επαγγελματιών αυτοκινητιστών σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 «Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα σε διάφορους κλάδους συμπολιτών μας. Ο κλάδος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών είναι μεταξύ εκείνων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα, αφού η συρρίκνωση των εισοδημάτων έχει αναγκάσει τους πολίτες να μην κάνουν χρήση ταξί, με αποτέλεσμα να έχει πέσει κατακόρυφα ο τζίρος των επαγγελματιών οδηγών.

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος στην περιφέρεια, όπου οικογενειάρχες επαγγελματίες αυτοκινητιστές αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ. Αίτημα, λοιπόν, του κλάδου είναι, κατά τη διάρκεια της κρίσης, να δοθεί η δυνατότητα υπαγωγής τους σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις, για να μπορέσουν έτσι να αντιμετωπίσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς το Ταμείο ασφάλισής τους.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Προτίθεται το Υπουργείο, κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προβεί σε υπαγωγή του κλάδου των επαγγελματιών αυτοκινητιστών σε χαμηλότερες ασφαλιστικές κλάσεις, έτσι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις;»

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Ντουρτούνης: Θούριος
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Καρδίτσας