Υπεγράφη η σύμβαση για την Ολοκλήρωση Δικτύου Ακαθάρτων πόλης Παλαμά


Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Παλαμά στις 28-12-2015 η σύμβαση για την κατασκευή του έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΠΑΛΑΜΑ”, μεταξύ του Δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Παλαμά Δημητρίου Τσιαδήμου και της αναδόχου κοινοπραξίας «ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε. – ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.». Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης είναι 4.889.250,00 € και η συμβατική δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.080.603,71 €. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. (Ταμείο Συνοχής – Εθνικοί Πόροι).
Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης της Πόλης του Παλαμά συνολικού μήκους περίπου 12.300 μέτρων, με τα απαραίτητα φρεάτια και την κατασκευή 800 ιδιωτικών παροχών αποχέτευσης από τους αγωγούς μέχρι τα φρεάτια των πεζοδρομίων. Η εργολαβία περιλαμβάνει επίσης την απόσμηση των δύο αντλιοστασίων και την τοποθέτηση συστήματος τηλεδιαχείρισης αυτών και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων.
Αυτή είναι η δεύτερη φάση του έργου που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Στην πρώτη φάση είχε κατασκευαστεί 32,300 μ. αγωγός αποχέτευσης ακαθάρτων με κόστος 4.080.000 ευρώ και είχε ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση της επεξεργασίας των λυμάτων με κόστος 3.250.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ξεκινά σε μία περίοδο που τα έργα στην Ελλάδα σπανίζουν και θα επιλύσει πολλά προβλήματα ειδικά στην κεντρική περιοχή της πόλης και στην περιοχή των εργατικών κατοικιών. Με την ολοκλήρωση του δικτύου ακαθάρτων και την σύνδεση με την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ουσιαστικά θα σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Προηγούμενο άρθρο H Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη