Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης οδός Αργύρι- Γέφυρα Καταφυλλίου


  Τη σύμβαση εκπόνησης της μελέτης Αργύρι-Γέφυρα Καταφυλλίου κόστους 162.113,71 ευρώ με ΦΠΑ υπέγραψε χθες ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του αντινομάρχη έργων Β. Νίκου και της Μαρίας Μήτσιου Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών με τον εκπρόσωπο των μελετητικών γραφείων Δημοσθένη Καφρίτσα, που αναδείχθηκαν μειοδότες μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα η σύμβαση υπογράφθηκε μετά την έγκριση του πρακτικού ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού και την ανάθεση της μελέτης οδού Αργυρίου-Γέφυρα Καταφυλλίου (σύνδεση με ν. Αιτωλοκαρνανίας) με την αριθμ. 10/109/25-8-2009 ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου, στα συμπράττοντα γραφεία μελετών «Καφρίτσας Δημοσθένης- Φωτόπουλος Φώτιος – Μηλιώνης Γεώργιος – Μαρκαντωνης Βασίλειος»

H μελέτη εντάχτηκε στο πρόγραμμα Πίνδος το 2007. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή – βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 27 «Γέφυρα Κοράκου – Αργύρι προς Ραπτόπουλο» και ειδικότερα στο τμήμα που ξεκινά από τη διασταύρωση προς Αργύρι μέχρι τη Γέφυρα Αυλακίου (Καταφυλλίου), μήκους περίπου 6 χλμ. Η βελτίωση – κατασκευή της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των οικισμών Καταφυλλίου και Αργυρίου με τα Βραγκιανά δηλ. την έδρα του Δήμου και την Καρδίτσα πρωτεύουσα του Νομού. Η σύνδεση αυτή θα κατασκευαστεί με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, θα αναβαθμίσει την σχέση μεταξύ των «κέντρων» της ορεινής αυτής περιοχής και θα συμβάλλει στη βελτίωση του παραγωγικού συστήματος και την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Συνολικά, το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής. Σε ότι δε αφορά την τουριστική κίνηση, η κατασκευή του εν λόγω δρόμου θα έχει ως αποτέλεσμα την άνετη και ασφαλή σύνδεση με τους Νομούς Άρτας, Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας.

O φάκελος του έργου εγκρίθηκε με την αριθμ.13/127/26-06-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής προεκτιμώμενης αμοιβής 202.637,95 με ΦΠΑ. Με την αριθμ. 19/212/11-09-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για την δημοπράτηση της μελέτης. Η διακήρυξη δημοσιεύθηκε για κατάθεση προσφορών στις 07-11-2008. Έλαβαν μέρος δεκατέσσερις (14) συμπράξεις μελετητικών γραφείων και σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις. Η οριστική μελέτη περιλαμβάνει μελέτες Τοπογραφίας, Συγκοινωνιακών και Στατικών Έργων, Υδραυλική, Γεωλογική και Περιβαλλοντική μελέτη καθώς και τη σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων ενώ ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου της οριστικής μελέτης ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Κιν/φικής Λέσχης
Επόμενο άρθρο Eπίσκοπος Pεντίνης ο π. Σεραφείμ Kαλογερόπουλος