Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης οδός Σαραντάπορο – Μολόχα


  Τη σύμβαση εκπόνησης της μελέτης οδός Σαραντάπορο – Μολόχα κόστους 118.356,21 ευρώ με ΦΠΑ υπέγραψε χθες ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος παρουσία του αντινομάρχη έργων Β. Νίκου και της Μαρίας Μήτσιου Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών με τον εκπρόσωπο των μελετητικών γραφείων κ Βάιο Βαρελά, που αναδείχθηκαν μειοδότες μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα η σύμβαση υπογράφθηκε μετά την έγκριση του πρακτικού ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού και την ανάθεση της μελέτης «οδού Σαραντάπορο – Μολόχα» με την αριθμ. 10/108/25-8-2009 ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου, στα συμπράττοντα γραφεία μελετών «Βάιος Βαρελάς, Γεώργιος Κωνσταντάκος, Απόστολος Τζάκος, Αντώνιος Σιώμος, Κων/νος Σελλούντος, Βασίλειος Τάντος, Κων/νος Κάμπας» που υπέβαλαν την πλέον συμφέρουσα προσφορά.

Η μελέτη εντάχθηκε το 2007 στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 170.000,00 ευρώ. Η έγκριση του φακέλου και της συγγραφής υποχρεώσεων της μελέτης προεκτιμώμενης αμοιβής 147.939,03 ευρώ με ΦΠΑ έγινε με την αριθμ. 14/132/10-07-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής ενώ με την αριθμ. 21/251/9-10-2008 απόφαση εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης για την δημοπράτηση της μελέτης. Η διακήρυξη δημοσιεύθηκε στις 10-11-2008 για κατάθεση προσφορών στις 12-12-2008. Έλαβαν μέρος επτά συμπράξεις μελετητικών γραφείων και σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση οριστικής μελέτης για την κατασκευή -βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 6 «Καρδίτσα – Μαστρογιάννη προς Μολόχα και Καρπενήσι από 5ου χιλ. επαρχ. οδού 1 και διά Σεκλίζης και Ραχούλας» στο τμήμα από Σαραντάπορο προς Μολόχα.

Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των ανωτέρω τοπικών διαμερισμάτων. Η υφιστάμενη οδός είναι χωματόδρομος χωρίς υποδομή, με ομαλές κλίσεις και προβλήματα βατότητας λόγω καταπτώσεων, ιδιαίτερα στο τμήμα πριν τη Μολόχα, όπου υπάρχουν πολλά σημεία εμφάνισης νερού ενώ και τα πρανή παρουσιάζουν ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά. Έτσι, κρίνεται αναγκαία η μελέτη βελτίωσης της οδού με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών.

Συνολικά το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση και την επισκεψιμότητα της περιοχής καθώς πρόκειται και για διανομαρχιακή οδό προς Καρπενήσι, θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Η οριστική μελέτη περιλαμβάνει μελέτες Τοπογραφίας, Συγκοινωνιακών και Στατικών Έργων, Υδραυλική, Γεωλογική και Περιβαλλοντική μελέτη καθώς και τη σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ.

Ο καθαρός χρόνος ολοκλήρωσης του μελετητικού αντικειμένου της οριστικής μελέτης ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων.

Προηγούμενο άρθρο Kακοτεχνίες στην κατασκευή ραμπών στα πεζοδρόμια
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση των ενοίκων των Εργατικών Κατοικιών Καμινάδων