Ειδήσεις

Υποβλήθηκε μελέτη για 4 νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Παρά τα προβλήματα από τον «Ιανό» και τις δυσκολίες από τον κορονοϊό, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ολοκλήρωσε και υπέβαλε μελέτη για χρηματοδότηση από το «Πρασινο Ταμειο». Συγκεκριμένα ο Δήμος διεκδικεί ένταξη στο Πρόγραμμα «Δρασεις περιβαλλοντικου ισοζυγιου 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστικη Αναζωογονηση» , με το έργο «Δημιουργια και αναβαθμιση παιδικων χαρων Δημου Λιμνης Πλαστηρα», προϋπολογισμού 313.000,00 €.

Το έργο  προβλέπει   την κατασκευή τεσσάρων (4) παιδικών χαρών στις κοινότητες Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα, Κερασιάς και Καρίτσας, οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενο σχεδιασμό. Οι παιδικές χαρές θα κατασκευαστούν  σύμφωνα με τις προδιαγραφές και θα τηρούν όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις ασφαλείας που προβλέπονται από το νόμο, προκειμένου να πιστοποιηθούν και να αποκτήσουν το σήμα καταλληλότητας και ασφάλειας. Με την υλοποίηση του έργου όλες οι κοινότητες αποκτούν παιδικές χαρές, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς για όλες τις κατηγορίες των παιδιών.

Η πρόταση του Δήμου έχει και μία πανελλήνια πρωτοτυπία, αφού η παιδική χαρά του Μορφοβουνίου έρχεται να καλύψει και τις ανάγκες παιδιών και ατόμων ΑΜΕΑ, ομάδα αποκλεισμένη από τις περισσότερες δημόσιες υποδομές και εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται ειδική διαδρομή για άτομα με κινητικά προβλήματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη λίμνη Πλαστήρα με ασφάλεια.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η συγκεκριμένη παιδική χαρά να γίνει σημείο αναφοράς για τα παιδιά με αναπηρία και εντάσσεται στο στόχο να γίνει η λίμνη Πλαστήρα προσβάσιμη και φιλική για τα ΑΜΕΑ. Το κριτήριο για την επιλογή του Μορφοβουνίου είναι η ύπαρξη οικοπέδου 3.000 τετραγωνικών μέτρων, μοναδική εντός σχεδίου δημοτική έκταση, με ιδανικές κλίσεις, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, δυνατότητα για wc ΑΜΕΑ, κ.α.

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα την Τετάρτη τα Drive through Rapid testings για τον κορωνοιό
Επόμενο άρθρο Διακοπή κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη γέφυρα του Πηνειού