Ειδήσεις

Υποβολή αίτησης ένταξης για καθολική τηλεοπτική κάλυψη του Δ. Λ. Πλαστήρα


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα την Παρασκευή 23/11/2018 υπέβαλε αίτηση ένταξης στην πράξη: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» για τους οικισμούς του Δήμου οι οποίοι δε διαθέτουν καθόλου ή διαθέτουν μη ικανοποιητική πρόσβαση στο σήμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής.

Οι οικισμοί εκτέλεσης του έργου για τον Δήμο Λ. Πλαστήρα αναφέρονται στο Α΄ μέρος του Παραρτήματος του Ν. 4563/2018 (Α΄ 169).  Για να συμπεριληφθούν στο παραπάνω πίνακα του νόμου ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα με έγγραφο του με Α.Π. 5166/25-10-2017 είχε καλέσει τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου να αναφέρουν στην υπηρεσία για την τηλεοπτική κάλυψη των οικισμών για τους οποίους είναι υπεύθυνοι ώστε τα στοιχεία να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ο Δήμος κατόπιν συγκέντρωσης των σχετικών στοιχείων προχώρησε στην συμπλήρωση του ψηφιακού αρχείου το οποίο και απέστειλε άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του  Υπουργείου.

Οι οικισμοί που αναφέρονται στον παραπάνω ΦΕΚ και στους οποίους η τηλεοπτική κάλυψη είναι μη ικανοποιητική και απαιτείται η εγκατάσταση εξοπλισμού αναμετάδοσης είναι η Αγία Μαρίνα,  Αγία Παρασκευή, Καρβασαρά, Καρίτσας, Κουτσοδήμου, Λογγά, Μέγα Ρέματος, Μπελοκομίτη και Ράφηνας της Δ.Ε. Νεβρόπολης Αγράφων και οι οικισμοί  Αγίου Αθανασίου Λαμπερού και  Νεβρόπολης Κερασιάς της Δ.Ε. Πλαστήρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΓΕΛ Προαστίου σε Διαγωνισμό αγγλικής γλώσσας
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί 4 Δομές Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας