Ειδήσεις

Υποβολή αιτήσεων για την Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελουργικών Εκτάσεων


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Καρδίτσας κάνει γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελουργικών  Εκτάσεων στην Ελλάδα για την περίοδο 2017-2018», στην Υπηρεσία μας, είναι  η 15η Μαΐου 2017.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί που κατέχουν αμπελοτεμάχια έκτασης άνω του ενός (1) στρέμματος, τα οποία χρήζουν ανανέωσης λόγω μεγάλης ηλικίας των φυτειών, λόγω απαρχαιωμένων ποικιλιών και λόγω ανάγκης βελτίωσης των τεχνικών διαχείρισης.

Οι παραπάνω παραγωγοί εντάσσονται για την υλοποίηση των μέτρων:

α) εκρίζωσης, β) απώλειας εισοδήματος, γ) αναφύτευσης και δ) βελτίωσης τεχνικών διαχείρισης.

Το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1621 Ευρώ για τις πεδινές περιοχές και στα 1846 για τις ορεινές.

Μπορούν επίσης να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τις δράσεις:

1) φύτευσης και

2) βελτίωσης τεχνικών διαχείρισης,

όσοι είναι κάτοχοι δικαιωμάτων από μεταβίβαση, που είναι σε ισχύ και εκκρεμεί η εγκατάσταση των φυτειών. Επισημάνεται ότι οι εν λόγω περιπτώσεις μπορούν να λάβουν στήριξη μόνο μέχρι το έτος 2018 (καταληκτικό έτος φύτευσης το 2017) ανεξάρτητα από το αν η διάρκεια ισχύος εκτίνεται πέρα της ημερομηνίας αυτής.

Προϋποθέσεις για την ένταξη:

α) Όσοι είναι ήδη αμπελουργοί θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο και να έχουν κάνει δήλωση συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων και δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. για τα έτη 2015 και 2016,

β) το αγροτεμάχιο που σκοπεύουν να φυτέψουν ή να αναφυτέψουν να είναι κατοχυρωμένο με τίτλο ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήριο διάρκειας τουλάχιστον εννέα (9) ετών.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά: Κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας

β) Αποδεικτικό ΑΦΜ

γ) Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τράπεζας

δ) Τίτλο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης

ε) Δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε. για τα έτη 2014 και 2015.

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης

 

 

 

Δημήτριος Β. Κωστής

Γεωπόνος

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Καρδίτσας – Γραφείο Αμπελουργίας – στο τηλέφωνο 24413 55243 (Υπεύθυνος Προγράμματος ο γεωπόνος κ. Π. Κουσιάς).

 

 

Καρδίτσα,26 Απριλίου 2017

Προηγούμενο άρθρο Οι εκκρεμότητες που μένουν στον Ε65
Επόμενο άρθρο Το νέο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΕΕΤΕΜ