Υποβολή αιτήσεων πληρωμής του προγράμματος «Νιτρορύπανσης»


  Κάνουμε γνωστό στους παραγωγούς που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα “Μείωση της Νιτρορύπανσης” ότι πρέπει να υποβάλουν  ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ  για την καλλιεργητική περίοδο 2008-2009 από 01/10/2009 έως 30/10/2009. Σας επισημαίνουμε ότι οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ που θα υποβληθούν μετά την καταληκτική ημερομηνία 30/10/2009 και για τις επόμενες είκοσι πέντε (25) εργάσιμες ημέρες υφίστανται ΠΟΙΝΗ 1% επί της συνολικής δικαιούμενης ενίσχυσης για κάθε ημέρα καθυστέρησης, ενώ πέραν των είκοσι πέντε (25) ημερών οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.

          Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ θα είναι σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 9 και θα συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά :

1. Αντίγραφο της δήλωσης ΟΣΔΕ έτους 2009 (Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης) μαζί με το παράρτημα στο πλαίσιο του άξονα 2 του Π.Α.Α. 2007-2013 όπου θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο κωδικός 0205 στις παράλληλες δράσεις (τελευταία σελίδα δήλωσης ΟΣΔΕ) σε μορφή μηχανογραφικής εκτύπωσης από την Ένωση Συν/μών Καρδίτσας (Επικυρωμένη).

2. Δελτίο παροχής υπηρεσιών από τον γεωπόνο σύμβουλο (3,00€ / στρεμ.) αποδεικτικό της αμοιβής του (+ Φ.Π.Α).

3.  Απόδειξη καταβολής από τον γεωπόνο σύμβουλο της κράτησης υπέρ ΓΕΩΤΕΕ που ανέρχεται στο 2% επί της αμοιβής του.

4. Πρωτότυπα δελτία αποστολής και τιμολόγια για τα εντός προγράμματος αγροτεμάχια ή επικυρωμένα φωτοαντίγραφα από την ελεγκτική αρχή (ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ).

5.  ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 10) συνοδευόμενη  από την αναλυτική κατάσταση εξόδων, όπου εμφανίζεται αναλυτικά η αξία των εφοδίων καθώς και η αμοιβή του γεωπόνου συμβούλου.

6.  Αντίγραφο του βιβλιαρίου της Α.Τ.Ε. εφόσον έχει αλλάξει ο λογαριασμός σε σχέση με αυτόν που υποβλήθηκε στο φάκελο υποψηφιότητας,

7.  Τιμολόγιο ή απόδειξη πραγματοποίησης εδαφολογικών αναλύσεων, εφόσον έχει επιλέξει να κάνει, μαζί με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων.

8. Στην αίτηση πληρωμής θα αναγράφονται ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΑ της δήλωσης ΟΣΔΕ.

9. Σε περίπτωση που το παλαιό χαρτογραφικό της δήλωσης ΟΣΔΕ διαφέρει από το χαρτογραφικό της αίτησης ένταξης θα ζητείται βεβαίωση ταυτοποίησης από την ΕΑΣ.

10. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται καθόλου το παλαιό χαρτογραφικό στη δήλωση ΟΣΔΕ θα ζητείται ταυτοποίηση μεταξύ νέου χαρτογραφικού και χαρτογραφικού αίτησης ένταξης.

   

       

                                                                           

  

Ο Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ


                                                               

Προηγούμενο άρθρο Καινούριες υποψηφιότητες για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο Αμετανόητος και αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δηλώνει τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής