Ειδήσεις

Υποδειγματική η λειτουργία της λαϊκής αγοράς των Σοφάδων


Με τρόπο υποδειγματικό λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου η λαϊκή αγορά των Σοφάδων με τη συμμετοχή παραγωγών και επαγγελματιών όπως προβλέπεται από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων που αφορά στις ρυθμίσεις λειτουργίας λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, κλιμάκιο του Δήμου Σοφάδων πραγματοποιούσαν διαρκώς ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων (5 μέτρα) και για την απόσταση των καταναλωτών, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Από τους παραγωγούς-επαγγελματίες και καταναλωτές αξιοποιήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Αυτό δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των δημοτών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιλαμβάνονται τη σημασία της τήρησης όλων των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί, ώστε να «φρενάρει» η διάδοση του επικίνδυνου κορωνοϊού.

Να σημειωθεί, ότι η λαϊκή προσαρμόστηκε σε ότι αφορά το χώρο όπως προβλέπεται για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος στη λειτουργία της λαϊκής ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος δήλωσε:

Ο Δήμος Σοφάδων, κάνει υπέρμετρη προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει καμία αφορμή που θα οδηγούσε σε κλείσιμο της λαϊκής αγοράς αλλά και να εξυπηρετηθούν οι δημότες. Παράλληλα επιδιώκουμε να μην πληγούν οικονομικά οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες της περιοχής μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω διαμορφώσαμε μια λαϊκή πιο λειτουργική, πάντα με στόχο τη  διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία όλων όσων την επιλέξουν για τις αγορές τους.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Θώμη Καφάση τόνισε:

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ο Δήμος Σοφάδων επεδίωξε και πέτυχε την πιστή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Στο ίδιο πλαίσιο η Δημοτική Αρχή κινήθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα το θεσμικό πλαίσιο.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη καθώς η λαϊκή αγορά του Σαββάτου είχε αποτέλεσμα και οι κάτοικοι να εξυπηρετηθούν, και οι πωλητές να μπορέσουν να εργαστούν  πάνω απ’ όλα να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Προφανώς κλειδί για την επιτυχία αυτού του σύνθετου στόχου ήταν και είναι η καλή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ποια καταστήματα ανοίγουν και με ποιο ωράριο